duntelco1
مشاوره تحصيلي

معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي از دغدغه هاي دانش آموزان و دانشجوياني است كه مشمول خدمت نظام وظيفه هستند و مي خواهند بدانند پس از فارغ التحصيل شدن در هر مقطع تا چه مدت فرصت دارند تا براي ادامه تحصيل اقدام كنند و يا براي رفتن به خدمت سربازي خودشان را آماده كنند. از همين رو قصد داريم در ادامه جزئيات بيشتري از معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي را ارائه دهيم.

 منبع: معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

 

معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

بر اساس قوانين نظام وظيفه، آقايان نمي توانند به طور همزمان به تحصيل و همينطور خدمت سربازي بپردازند. بنابراين دانش آموزان و دانشجويان پس از رسيدن به سن 18 سالگي تمام، لازم است كه وضعيت سربازي خود را مشخص كنند. 

طبق اطلاعيه نيروهاي مسلح فارغ التحصيلان آقا مشمول خدمت سربازي پايه دوازدهم سال ۱۴۰۱ كه در كنكور ۱۴۰۲ شركت كرده و در رشته هاي نميسال دوم پذيرفته شده اند، مي توانند در دانشگاه ثبت نام نمايند.

 

اين داوطلبان با ثبت نام درخواست معافيت تحصيلي مي توانند به ادامه تحصيل در دانشگاه بپردازند و غيبت نخواهند خورد.

فارغ التحصيلان در مقطع ديپلم و بالاتر، مي توانند تاريخ اعزام به خدمت سربازي خود را تا يك سال به تعويق بياندازند اما پس از يكسال در صورتي كه ادامه تحصيل ندهند، بايد براي انجام خدمت سربازي اعزام گردند. بر اساس قوانين و مقررات سازمان وظيفه عمومي ناجا، آقاياني كه قصد ادامه تحصيل در هر مقطع دانشگاهي را دارند، لازم است كه مجوز ادامه تحصيل داشته باشند.

به عبارتي اگر اقدام به دريافت معافيت تحصيلي نكنند، به منزله غيبت خواهد بود. در نظر داشته باشيد كه مهلت معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي، حداكثر يك سال پس از فارغ التحصيلي، انصراف و يا اخراج از تحصيل است

 

 

مدت زمان معرفي به نظام وظيفه پس از فارغ التحصيلي

افرادي كه به سن مشموليت اعزام به خدمت سربازي رسيده اند، لازم است براي رفتن به سربازي اعزام شوند تا غيبت نخورند. فرد مشمولي كه در حال درس خواندن است، با گرفتن معافيت تحصيلي مي تواند خدمت سربازي خود را به تعويق بياندازد و در صوررت پايان دوره تحصيل معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي تا ۱ سال بايد اقدام كنند.

براي جلوگيري از غيبت خوردن، فرد بايد پس از رسيدن به سن 18 سالگي تمام، طي مدت زمان 6 ماه براي اعزام به خدمت به پليس +10 مراجعه نمايد. همينطور افرادي كه پس از رسيدن به سن مشموليت، ترك تحصيل كرده اند و يا از تحصيل انصراف داده اند، تا يك سال فرصت دارند تا خودشان را معرفي كنند و غيبت نخورند.

 

حداكثر مدت استفاده از معافيت هاي تحصيلي براي مقاطع مختلف

آقايان در سنين مشموليت و پس از فارغ التحصيلي در مقاطع مختلف، يك سال فرصت خواهند داشت تا از معافيت تحصيلي استفاده كنند. در جدول زير به سنوات مجاز براي هر مقطع تحصيلي جهت دريافت معافيت تحصيلي اشاره كرده ايم:

سنوات تحصيلي مجاز براي هر مقطع تحصيلي
مقطع تحصيلي سنوات تحصيلي مجاز براي اين مقطع تحصيلي
دانش آموزان (پايه تحصيلي ديپلم) حداكثر تا سن 20 سالگي تمام
مقطع كارداني حداكثر 2 سال و نيم
مقطع  كارشناسي ناپيوسته حداكثر 3 سال
مقطع كارشناسي ارشد ناپيوسته حداكثر 3 سال
مقطع كارشناسي پيوسته حداكثر 5 سال
مقطع كارشناسي ارشد پيوسته حداكثر 6 سال
مقطع دكتراي تخصصي حداكثر 6 سال
مقطع دكتراي پزشكي پيوسته حداكثر 8 سال

همينطور افرادي كه پس از ورود به سن مشموليت فارغ التحصيل مي شوند، مدت زمان معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي تا يك سال مي باشد و پس از آن بايد وضعيت خدمت سربازي خود را مشخص كنند. در صورتي كه مشمولان نظام وظيفه بعد از يك سال خود را معرفي نكرده باشند و بيش از سه ماه از مدت يك ساله آن ها گذشته باشد، شش ماه اضافه خدمات را بايد طي كنند.

دسته اي از متقاضيان كه در خارج از كشور مشغول تحصيل مي باشند، پس از رسيدن به سن مشموليت، تا 6 ماه فرصت دارند تا اقدام به اخذ معافيت تحصيلي دارند.

 

 

معافيت تحصيلي دانشجويان

مشمولان فارغ التحصيل با مدرك ديپلم كه غيرغايب هستند و بر اساس مقررات وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و همينطور وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي و همينطور دانشگاه آزاد، در يكي از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي مورد تائيد وزارت خانه ها پذيرفته شده اند، تا پايان سقف تعيين شده براي هر مقطع داراي معافيت تحصيلي خواهند بود.

پيش تر نيز اشاره كرديم كه سنوات مجاز براي مقطع كارداني 2 سال و نيم، براي مقطع تحصيلي كارشناسي ناپيوسته و كارشناسي ارشد ناپيوسته، 3 سال، براي مقطع دكتري ناپيوسته حداكثر 6 سال، براي دوره كارشناسي پيوسته حداكثر 5 سال و براي دوره دكتري حرفه اي حداكثر 8 سال است. دانشجوياني كه بيش از سقف مجاز تعيين شده ادامه تحصيل دهند، غايب شناخته مي شوند.

دريافت معافيت تحصيلي براي هر مقطع يكبار امكان پذير است و حداكثر نيز تا زمان اخذ مدرك تحصيلي دكتري صادر مي شود.

 

معافيت تحصيلي طلاب حوزه هاي علميه

مشمولان غيرديپلم كه قبل از ورود به سن مشموليت در سن 19 سالگي در حوزه هاي علميه مشغول به تحصيل هستند، مي توانند حداكثر تا سن 24 سالگي دوره مقدمات را طي كنند و از معافيت تحصيلي برخوردار شوند.

دسته اي از مشمولان كه در دوره دبيرستان ترك تحصيل كرده اند تا مدت يك سال پس از معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي، مي توانند در حوزه علميه مشغول به تحصيل شوند و در صورتي كه دوره مقدماتي را حداكثر تا سن 24 سالگي به پايان برسانند، از معافيت تحصيلي بهره مند مي گردند. برخورداري از معافيت تحصيلي در مقاطع بالاتر از مقدمات در حوزه هاي علميه، مشروط به نداشتن غيب است.

 

 

چگونگي ادامه تحصيل مشمولان در خارج از كشور | معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

ادامه تحصيل دانشجويان در خارج از كشور با توجه به چند مورد امكان پذير است :

  • اجراي مصوبات مربوط به نخبگان و استعداد هاي برتر
  • قوانين مرتبط به تامين اعضاي هيئت علمي
  • قانون اعزام دانشجو به خارج از كشور 
  • معافيت دانش آموزي
  • معافيت دانشجويي

 

قانون ادامه تحصيل نخبگان

نخبگان در صورتي كه به بنياد ملي نخبگان معرفي شوند، مجاز به خروج از كشور و ادامه تحصيل هستند. نخبگاني هم كه با دريافت موافقت پروژه هاي تحقيقاتي خود را در بنياد نخبگان نيروهاي مسلح انتخاب كرده اند، فقط با دريافت مجوز از اين بنياد مجاز به خروج از كشور هستند.

 

افزايش سنوات مجاز تحصيل | معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

دانشجوياني كه مشمول نظام وظيفه عمومي هستند و نمي توانند در سنوات مجاز تحصيل، فارغ التحصيل شوند. براي ادامه تحصيل نياز دارند تا با تصويب كميسيون موارد خاص دانشگاه، درخواست افزايش سنوات خود را ثبت كنند.

مشخص است كه اگر دانشجويان در اين مرحله مشمول باشند و مجوز لازم را نداشته باشند، جزو غايبين به شمار مي روند و نمي توانند ادامه تحصيل دهند. همينطور سنوات ارفاقي از سوي پليس +10 صادر مي گردد.

دانشجويان مشمول در كل دوران تحصيل از مقطع كارداني و دكتري، يكبار مي توانند انصراف دهند و با تغيير رشته معافيت تحصيلي جديد را دريافت كنند. مدت تحصيل رشته و مقطع قبلي جزو سنوات رشته و مقطع رشته جديد به شمار نمي رود. 

 

 

مشاوره معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

دسته اي از دانشجويان كه پس از اتمام سنوات اوليه، فارغ التحصيل نشوند؛ لازم است حداكثر تا سه ماه پس از اتمام سنوات اوليه خود، به دفاتر خدمات الكترونيكي انتظامي (پليس + 10) مراجعه كنند و درخواست خود را با عنوان اخذ سنوات ارفاقي ثبت كنند.

در صورتي كه دانشجو در ترم اول سنوات ارفاقي موفق به گذراندن واحدهاي باقي  مانده خود نشود، در صورتي با ادامه تحصيل او در ترم دوم موافقت مي شود كه تعداد واحد هاي درسي مشخصي را در ترم اول با شرط معدل معيني سپري كرده باشد كه تعداد اين واحد هاي پاس شده در مقاطع مختلف متفاوت خواهد بود.

در صورتي كه در رابطه با معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي ابهاماتي برايتان وجود دارد، مي توانيد از خدمات مشاوره تحصيلي تلفني مركز مشاوره تحصيلي دانتل استفاده كنيد و برترين مشاوران تحصيلي در كشور در ارتباط باشيد و راهنمايي هاي لازم را دريافت كنيد.

 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 02191005066 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

  1. دريافت معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي در مقطع ديپلم تا چه زماني امكان پذير است؟

    افرادي كه پس از ورود به سن مشموليت فارغ‌التحصيل مي شوند، تا يك سال فرصت دارند كه وضعيت خدمت سربازي خود را مشخص كنند.

  2. آيا دانشجويان اخراجي مي توانند از معافيت تحصيلي استفاده كنند؟

    خير، دانشجويان اخراجي تا پايان خدمت و يا تا زمان اخذ معافيت دائم، مجاز به ادامه تحصيل و دريافت معافيت تحصيلي نخواهند بود.

  3. آيا دانشجوياني كه از سنوات ارفاقي فارغ التحصيلي استفاده مي كنند، مي توانند از مهلت معرفي استفاده كنند ؟

    بله، اين دسته از دانشجويان نيز براي معرفي يكسال مهلت خواهند داشت و در صورت پذيرش در مقاطع بالاتر نيز از معافيت تحصيلي برخوردار هستند.

    منبع: معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/9/9  ] [ ۱۲ ] [ duntelco1 ] [ ]

دريافت معافيت تحصيلي يكي از مهم ترين چالش هايي است كه آقايان درحال تحصيل با آن مواجه هستند. خدمت سربازي يكي از مهمترين دوره‌ها براي آقايان است كه در هر بازه زماني از زندگي خود مي‌بايست وضعيت مشخصي نسبت به آن داشته باشند. هر پسري با رسيدن به سن قانوني مي‌بايست نسبت به تعيين وضعيت نظام وظيفه خود اقدام كند. از طرفي ممكن است پسران در اين بازه سني مشغول به تحصيل باشند. با توجه به اينكه امكان انجام خدمت سربازي و تحصيل به صورت همزمان وجود ندارد، بحث معافيت تحصيلي پيش مي‌آيد. معافيت تحصيلي مهلتي محدود است كه براي پسران جهت ادامه تحصيل آنان درنظر گرفته مي‌شود. در اين مقاله به بررسي دريافت معافيت‌تحصيلي پرداخته شده است. 

 منبع: دريافت معافيت تحصيلي | شرايط و مدارك و نحوه گرفتن معافيت

معافيت تحصيلي

آقاياني كه به سن سربازي رسيده اند و مشمول خدمت وظيفه مي‌باشند، مي‌توانند از طريق معافيت تحصيلي، رفتن به خدمت سربازي را براي چند سال به تعويق بيندازند. داوطلبان آقا با ارائه مدارك لازم و مراجعه به دفاتر پليس ۱۰+ مي‌توانند معافيت خود را دريافت نمايند. 

سن فرد، تعداد واحدهاي درسي گذرانده شده، سابقه انصراف از تحصيل و غيره از موارد تاثير گذار بر دريافت معافيت تحصيلي مي‌باشند. با توجه به اهميت بسيار زياد معافيت تحصيلي، در اين مطلب به بررسي كامل آن و شرايط و مدارك مورد نياز خواهيم پرداخت. 

 

معافيت تحصيلي دانش آموزان

در صورتي كه فردي در سن ۱۸ سالگي از مدرسه فارغ التحصيل شده و ديپلم يا مدرك پيش دانشگاهي دريافت كند، بايد تا حداكثر يك سال وضعيت خود براي خدمت سربازي را تعيين كند. دانش آموزان تنها تا سن ۲۰ سالگي حق معافيت خواهند داشت و پس از آن بايد براي خدمت سربازي اقدام كنند. 

طبق اطلاعيه نيروهاي مسلح فارغ التحصيلان آقا مشمول خدمت سربازي پايه دوازدهم سال ۱۴۰۱ كه در كنكور ۱۴۰۲ شركت كرده و در رشته هاي نميسال دوم پذيرفته شده اند، مي توانند در دانشگاه ثبت نام نمايند.

 

اين داوطلبان با ثبت نام درخواست معافيت تحصيلي مي توانند به ادامه تحصيل در دانشگاه بپردازند و غيبت نخواهند خورد.

چنانچه دانش آموزي تا قبل از سن ۱۸ سالگي مدرك فارغ التحصيلي خود را دريافت كند، بايد تا حداكثر ۶ ماه براي شروع وره سربازي اقدام نمايد و در غير اين صورت غيب از سربازي براي او محاسبه مي‌گردد. در صورتي كه دانش آموز در زمان تعيين شده موفق به پاس كردن امتحانات و دريافت مدرك ديپلم خود نشود، بايد در مدارس بزرگسالان ثبت نام كرده و از اين طريق معافيت تحصيلي دريافت نمايد. 

با دريافت اين معافيت تحصيلي از دفاتر پليس ۱۰+، دانش اموز مي‌تواند تا نيمسال تحصيلي بعدي از خدمت معاف شود. پس از دريافت مدرك نيز مطابق با روند قبلي بايد تا يك سال وضعيت خدمت سربازي خود را مشخص سازد. 

 

 

شرايط دريافت معافيت تحصيلي

معافيت تحصيلي در واقع يك معافيت موقت است و مشمولان تنها مي‌توانند از طريق آن خدمت سربازي خود را براي مدتي به تعويق بيندازند. معافيت تحصيلي شرايط عمومي دارد كه مهم ترين آن ها به شرح زير مي‌باشد. 

✅در هر مقطع تنها يكبار مي‌توان از سنوات تحصيلي استفاده كرد. 

✅در هر مقطع تنها يكبار مي‌توان انصراف داده و مجددا به تحصيل پرداخت

✅افراد داراي معافيت تحصيلي مي‌توانند از خدمات مختلف شهري استفاده نمايند. 

✅اين افراد مي‌توانند پاسپورت دريافت كرده و با شرايط خاص از كشور خارج شوند. 

✅افراد داراي معافيت تحصيلي مي‌توانند براي پذيرش سپاه و دريافت امريه سربازي اقدام كنند. 

✅با معافيت تحصيلي مي‌توان براي تحصيل در خارج از كشور اقدام نمود. 

 

آيا مي‌توان با دريافت معافيت تحصيلي در يك مقطع دوبار تحصيل كرد؟

بسيار ديده مي‌شود كه افراد در حال تحصيل در يك مقطع و مخصوصا مقطع كارشناسي، تصميم مي‌گيرند كه يكبار ديگر در همان مقطع و در رشته ديگري ادامه تحصيل دهند. طبق قوانين اگر فرد از تحصيل انصراف بدهيد، حتي در صورتي كه ترم آخر باشد نيز مي‌تواند مجددا در آن مقطع سنوات تحصيلي دريافت كند.

اما اگر فرد در آن مقطع فارغ التحصيل شود، ديگر امكان دريافت معافيت تحصيلي براي آن مقطع را نخواهد داشت. امكان انصراف از تحصيل و دريافت مجدد معافيت تحصيلي نيز تنها يكبار در هر مقطع وجود دارد و بار دوم ديگر معافيت تحصيلي به فرد داده نمي‌شود.

 

 

مدارك مورد نياز براي دريافت معافيت تحصيلي

افرادي كه تمايل به دريافت معافيت‌تحصيلي دارند، لازم است مدارك و اسناد معتبري را ارائه دهند تا درخواست آنان مورد بررسي قرار گيرد. معافيت تحصيلي انواع مختلفي دارد كه در هر يك از آنها ارائه مدارك از طرف متقاضي ضروري است. در ادامه مدارك مورد نياز براي دريافت معافيت تحصيلي معرفي شده است.

  • 2 قطعه عكس 4*3
  • اصل و كپي كارت ملي و شناسنامه
  • اصل و كپي گذرنامه در صورت وجود
  • گواهي اشتغال به تحصيلي كه توسط مديريت محل تحصيل مهر و امضا شده است
  • فرم درخواست معافيت تحصيلي معتبر و مورد تأييد امور آموزشي
  • برگه انصراف از تحصيل براي متقاضيان انصرافي
  • برگه تعيين وضعيت تأييد شده توسط آموزش و پرورش براي آقاياني كه دانشجو نيستند

 

فرايند دريافت معافيت تحصيلي

فرايند دريافت معافيت تحصيلي شامل دو مرحله مهم است كه اقدام نسبت به آن براي هر يك از متقاضيان ضروري و لازم است. اين دو مرحله عبارتند از:

  1. آماده سازي و دسته بندي مدارك مورد نياز
  2. مراجعه به يكي از دفاتر خدمات الكترونيك انتظامي (پليس +10) جهت انجام ادامه فرايند
  3. فرم هايي كه در اختيار شما قرار داده مي شود را تكميل كنيد و سپس هزينه صدور معافيت را نيز بپردازيد.
  4. در نهايت برگه معافيت تحصيلي خود را دريافت كرده و از آن براي ادامه تحصيل استفاده كنيد.

پس از اجراي اين دو مرحله، سازمان نظام وظيفه، وضعيت خدمت سربازي متقاضيان را تا سن 20 سالگي تعيين كرده و براي آنان گواهي معافيت تحصيلي صادر مي‌كند. متقاضيان با دريافت اين گواهي مي‌توانند آن را به مراكز آموزشي مربوطه ارائه داده و مشغول تحصيل شوند. ناگفته نماند كه درخواست‌هاي معافيت تحصيلي تنها در صورتي تأييد مي‌شوند كه فرد داراي سابقه غيبت غيرموجه نبوده باشد

 

 

معافيت تحصيلي دانشجويان

پايان 18 سالگي در اصل سني است كه در آن دوران مدرسه به اتمام رسيده و شرايط ورود به دانشگاه مهيا مي‌شود. داوطلبان آقايي كه متقاضي ورود به دانشگاه هستند، مي‌توانند براي ادامه تحصيل، معافيت تحصيلي دريافت كنند. اين افراد در صورتي كه بدون معافيت تحصيلي وارد دانشگاه شوند، مشمول غيبت از خدمت سربازي مي‌شوند. شرايط معافيت تحصيلي دانشجويان به شرح زير است.

✅دوران تحصيل دانشجويان نبايد از حداكثر زمان مجاز براي ادامه تحصيل تجاوز كند. البته در صورت ضرورت و به تشخيص كميسيون، تنها يك سال مي‌تواند به اين زمان‌هاي مجاز افزوده شود. حداكثر زمان مجاز براي ادامه تحصيل و دريافت معافيت تحصيلي براي هر مقطع متفاوت و مطابق با جدول زير است.

مقطع تحصيلي سنوات حداكثر زمان مجاز براي ادامه تحصيل
كارداني 2 سال و نيم
كارشناسي پيوسته 5 سال
كارشناسي ناپيوسته 3 سال
كارشناسي ارشد پيوسته 6 سال
كارشناسي ارشد ناپيوسته 3 سال
دكتري پزشكي پيوسته 8 سال
دكتري تخصصي ناپيوسته 6 سال
كارداني به كارشناسي ۳ سال

✅افرادي كه به هر ترتيبي موفق به فارغ التحصيلي به موقع حتي در بازه ارفاقي نشوند، مي‌بايست درخواست خود را براي تمديد ترخيص خدمت از طريق دانشگاه و دفاتر پليس +10 به ثبت برسانند. در غير اين صورت اين افراد مشمول غيبت و در نتيجه اضافه خدمت خواهند شد.

✅دانشجويان پسر در صورت فارغ التحصيلي، انصراف، ترك تحصيل و يا اخراج ضروري است كه خود را به سازمان نظام وظيفه معرفي كنند. حداكثر مهلت اين افراد براي معرفي يك سال است.

✅افراد مشغول به خدمت در صورت پذيرفته شدن در مقاطع تحصيلي كارشناسي و بالاتر مجاز به ادامه تحصيل هستند. براي اين دسته از دانشجويان ترخيص از خدمت سربازي ارائه مي‌شود.

✅دانشجوياني كه از دانشگاه اخراج مي‌شوند، نمي‌توانند از معافيت تحصيلي برخوردار شوند. علاوه بر اين دانشجويان انصرافي كه مدرك معادل پايين‌تري دريافت مي‌كنند، از معافيت تحصيلي محروم خواهند شد. اين دسته از متقاضيان تنها در صورت اتمام خدمت سربازي قادر هستند براي ادامه تحصيل اقدام كنند.

 

 

تحصيل همزمان با خدمت سربازي

بسياري از مشمولان خدمت سربازي اين سوال را دارند كه آيا مي‌توان همزمان با تحصيل به خدمت سربازي نيز پرداخت يا خير. در پاسخ به اين سوال بايد گفت كه خير. به هيچ عنوان امكان تحصيل همزمان و خدمت سربازي وجود ندارد و مشمولان يا بايد با دريافت معافيت تحصيلي مشغول به تحصيل باشند و يا به خدمت وظيفه بروند. 

در طول دوران تحصيل مي‌توان با انجام پروژه ها و فعاليت هاي مختلف، كسري خدمت دريافت كرد. مثلا فعاليت در بسيج باعث كسري خدمت خواهد شد. چنانچه قصد دريافت اطلاعات بيشتر در مورد كسري خدمت را داريد، مي‌توانيد با مشاوران تحصيلي مجموعه دانتل كو مشورت نماييد. 

 

 

شرايط دريافت معافيت تحصيلي براي تحصيل در خارج از كشور

تحصيل در خارج از كشور و به طور كلي خروج از كشور براي متقاضيان آقايي كه دوره خدمت سربازي خود را نگذرانده‌اند، تنها بر اساس شرايطي مشخص امكان پذير است. شرايطي كه اين دسته از افراد براي خروج از كشور به آن نياز دارند عبارتند از:

  • نداشتن سابقه غيبت از خدمت سربازي
  • دارا بودن معافيت تحصيلي
  • ارائه وثيقه
نوع سفر به خارج از كشور ميزان وثيقه
ادامه تحصيل 200 ميليون ريال
علمي 80 ميليون ريال
زيارتي 30 ميليون ريال

افرادي كه مشمول شرايط ذكر شده باشند مي‌توانند گواهي اشتغال به تحصيل خود را به سازمان وظيفه عمومي ارائه دهند و درخواست مجوز خروج از كشور داشته باشند. در اين صورت مجوز خروج از كشور توسط اين سازمان صادر شده و به پليس گذرنامه ناجا ارسال مي‌شود. پليس گذرنامه ناجا نيز گذرنامه متقاضي را صادر كرده و تحويل وي مي‌دهد. 

 

نكاتي براي متقاضيان دريافت معافيت تحصيلي براي تحصيل در خارج از كشور

✅افرادي كه دوره تحصيل در خارج از كشور خود را به اتمام برسانند و يا به هر دليلي از ادامه تحصيل منصرف شوند، حداكثر يك سال فرصت معرفي خود به سازمان نظام وظيفه را دارند. البته امكان تحصيل مجدد براي دانشجويان انصرافي به شرطي كه بيش از يك سال از انصراف آنان نگذشته باشد وجود دارد.

✅دانش آموزاني كه فارغ التحصيل مي‌شوند، تنها يك سال فرصت دارند تا نسبت به ثبت نام در دانشگاه‌هاي داخل يا خارج از كشور اقدام كنند. در غير اين صورت مشمول غيبت غيرموجه خواهند بود.

✅افراد داراي معافيت تحصيلي محدوديتي از نظر سفر به كشورهاي مختلف ندارند.

✅افرادي كه به سن قانوني اعزام به خدمت سربازي نرسيده باشند، ممنوعيتي براي خروج از كشور ندارند.

 

 

دريافت معافيت تحصيلي | شرايط طلاب حوزه‌هاي علميه

طلاب حوزه‌هاي علميه درصورتي كه واجد شرايط باشند، مي‌توانند از معافيت تحصيلي بهره ببرند. اين دسته از افراد تنها در محدوده‌هاي زماني مشخصي مي‌توانند از مهلت معافيت تحصيلي استفاده كنند. سنوات تحصيلي مجاز براي طلاب حوزه‌هاي علميه تشيع و طلاب مدارس علوم ديني سنت با يكديگر متفاوت هستند كه جزئيات آن در جدول زير شرح داده شده است.

سطح تحصيلي مدرك معادل سنوات زمان مجاز براي ادامه تحصيل (براي اهل تشيع) سنوات زمان مجاز براي ادامه تحصيل (براي اهل سنت)
سطح مقدماتي ديپلم حداكثر تا 20 سالگي
سطح 1 كارداني 6 تا 9 سال تا 4 سال
سطح 2 كارشناسي 3 تا 6 سال تا 4 سال
سطح 3 كارشناسي ارشد تا 3 سال
سطح 4 دكتري تا 12 سال

يكي از شرايط ديگر براي معافيت تحصيلي طلاب حوزه‌هاي علميه توجه به مدرك تحصيلي است. متقاضيان دريافت معافيت‌تحصيلي با توجه به مدرك تحصيلي در سه دسته طبقه بندي مي‌شوند كه به شرح زير مي‌باشد.

  1. افراد داراي مدرك تحصيلي زير ديپلم: اين دسته از افراد تنها در صورتي مي‌توانند معافيت تحصيلي دريافت كنند كه قبل از سن 18 سالگي در حوزه‌هاي علميه ثبت نام كرده باشند.
  2. افراد داراي مدرك تحصيلي ديپلم و پيش دانشگاهي: اين گروه از افراد در صورتي مجاز به دريافت معافيت‌تحصيلي هستند كه بدون داشتن سابقه غيبت نظام وظيفه، در حوزه‌هاي علميه ثبت نام كرده و مشغول به تحصيل شوند.
  3. افراد داراي مدرك تحصيلي كارداني تا دكتري: اين دسته از افراد درصورتي كه هنوز وارد غيبت از خدمت سربازي نشدند، مجاز به دريافت معافيت تحصيلي هستند. براي اين گروه از متقاضيان محدوده سني تعريف مي‌شود و افراد بيش از سن قانوني مشمول معافيت تحصيلي نخواهند بود. حداكثر سن مجاز براي دارندگان مدرك كارداني 22 سال تمام، براي دارندگان مدرك كارشناسي 24 سال تمام، براي دارندگان مدرك كارشناسي ارشد 28 سال تمام و براي دارندگان مدرك دكتري 30 سال تمام است.

 

نكاتي براي متقاضيان معافيت تحصيلي طلاب حوزه هاي علميه

✅افرادي كه در طول تحصيل در حوزه علميه اخراج مي‌شوند، از دريافت معافيت تحصيلي محروم شده و بايستي خود را به سازمان نظام وظيفه جهت انجام خدمت سربازي معرفي كنند.

✅افرادي كه از تحصيل در حوزه علميه انصراف مي‌دهند، مي‌بايست حداكثر تا يك سال يا خود را به سازمان نظام وظيفه معرفي كنند و يا تحصيل خود را مجدداً شروع كنند.

✅افراد فارغ التحصيل حوزه‌هاي علميه مي‌بايست تا قبل از گذشت يك سال نسبت به انجام خدمت سربازي اقدام كنند.

✅طلابي كه در سطح 2 و 3 تحصيل مي‌كنند، در صورتي كه به عنوان امام جمعه يا جماعت فعاليت داشته باشند يا در طرح هجرت روحانيون شركت داشته باشند، مي‌توانند زمان معافيت تحصيلي خود را افزايش دهند. اين افزايش زمان معافيت تحصيلي به معادل با زمان فعاليت و خدمت طلاب خواهد بود.

 

ايست خدمت سربازي

در صورتي كه فردي در حال گذراندن خدمت سربازي باشد و در اين مدت موفق به قبولي در مقاطع بالاتر تحصيلي همچون ارشد و دكتري شده باشد، مي‌تواند از ايست خدمت سربازي استفاده كرده و به صورت موقت، معافيت از خدمت دريافت نمايد. 

توجه داشته باشيد كه ايست خدمت سربازي دقيقا از زمان شروع ترم دانشگاه است و فرد از همان زمان اعلام نتايج امكان توقف خدمت را نخواهد داشت و بايد دقيقا تا زمان شروع كلاس هاي دانشگاه به سربازي خود ادامه دهد. 

 

مشاوره معافيت تحصيلي

مشولان خدمت سربازي مي‌توانند پس از پذيرش در دانشگاه براي دريافت معافيت تحصيلي اقدام نمايند. معافيت تحصيلي شرايط و مداركي دارد كه متقاضيان بايد از آن آگاه باشند و بر اين اساس در سريع ترين زمان ممكن براي دريافت معافيت اقدام كنند تا با مشكلي در اين زمينه مواجه نشوند.

چنانچه هرگونه سوال و يا ابهامي در زمينه دريافت معافيت‌تحصيلي براي تان وجود دارد، مي‌توانيد با مشاوران تحصيلي صحبت كرده و پاسخ سوالات خود را دريافت نماييد. متخصصان مركز مشاوره تحصيلي تلفني دانتل كو در خدمت شما هستند تا در اين زمينه ياري‌تان كنند. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه دريافت معافيت تحصيلي مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 02191005066 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

  1. شرايط دريافت معافيت تحصيلي چيست؟

    تمامي شرايط معافيت تحصيلي با توجه به شرايط مشمولان در متن مقاله به طور كامل توضيح داده شده است. 

  2. معافيت تحصيلي چند نوع دارد؟

    معافيت به گروه هاي مختلف همچون دانش آموزان، دانشجويان، طلاب و تحصيل در خارج تعلق خواهد گرفت. 

  3. براي دريافت معافيت‌تحصيلي چه بايد كرد؟

    مشمولاني كه واجد شرايط دريافت معافيت‌تحصيلي هستند، مي‌توانند با مراجعه به دفاتر پليس ۱۰+ و ارائه مدارك لازم، معافيت خود را دريافت نمايند. 

    منبع: دريافت معافيت تحصيلي | شرايط و مدارك و نحوه گرفتن معافيت

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/9/9  ] [ ۱۱ ] [ duntelco1 ] [ ]

معافيت تحصيلي دانشجويان جديدالورود يكي از مهم ترين مواردي است كه دانشجويان پذيرفته شده بايد به آن توجه داشته باشند. عدم پيگيري معافيت تحصيلي مشكلاتي را در حين ثبت نام براي پذيرفته شدگان به وجود مي‌آورد. همچنين ممكن است در فرايند فارغ التحصيلي نيز مشكلاتي براي دانشجو به وجود بيايد. در اين مطلب به بررسي كامل معافيت تحصيلي دانشجويان جديدالورود مي‌پردازيم. براي كسب اطلاع بيشتر در اين زمينه مي‌توانيد با مجموعه دانتل كو تماس بگيريد. 

 منبع: معافيت تحصيلي دانشجويان جديدالورود

معافيت تحصيلي دانشجويان جديدالورود

داوطلباني كه در كنكور سراسري پذيرفته شده اند، بايد حتما براي دريافت معافيت تحصيلي اقدام نمايند. عدم دريافت معافيت تحصيلي دانشجويان جديدالورود باعث مي‌شود كه در طول تحصيل با مشكلات جدي مواجه شوند. دريافت معافيت تحصيلي باعث مي‌شود تا دانشجو به راحتي به ادامه تحصيل بپردازد و بدون هيچ مشكلي مدرك خود را در زمان فارغ التحصيلي دريافت كند. 

دانشجويان داراي كارت معافيت از خدمت و يا پايان خدمت بايد كارت جديد دريافت كنند تا در هنگام ثبت نام دانشگاهي مشكلي به وجود نيايد. چراكه طبق ابلاغيه هاي جديد امكان ثبت نام دانشجو با كارت قديمي براي دانشگاه ها وجود ندارد. 

 

نحوه دريافت معافيت تحصيلي دانشجويان جديدالورود

براي اين منظور بايد با در دست داشتن مداررك مورد نياز، به دفاتر پليس ۱۰+ مراجعه كنيد. مدارك لازم براي دريافت معافيت تحصيلي دانشجويان جديدالورود به شرح زير مي‌باشد. 

✔كپي شناسنامه

✔كپي كارت ملي

✔كپي از فرم قبولي سايت سنجش

✔برگه كپي از مدرك موقت ديپلم (مهر شده توسط آموزش و پرورش)

نكته: براي دريافت معافيت تحصيلي ممكن است برخي از دفاتر پليس ۱۰+ درخواست فرمي از طرف دانشگاه داشته باشند. به همين دليل توصيه مي‌شود كه برگه معرفي دانشگاه را دريافت كنيد تا در صورت درخواست آن با مشكلي مواجه نشويد. 

 

وضعيت نظام وظيفه دانشجويان جديدالورود

بر اساس مقررات مندرج در دفترچه شماره ۱ راهنماي ثبت نام كنكور، وضعيت معافيت تحصيلي دانشجويان جديدالورود به شرح زير مي باشد. 

✔دارندگان اصل برگه اعزام به خدمت مهلت دار

✔دارندگان اصل كارت پايان خدمت هوشمند و يا معافيت دائم

✔افراد مشمول با برگه معافيت موقت هولوگرام دار بدون غيب

✔افرادي كه سال آخر تحصيل هستند و در سنوات مجاز تحصيلي به صورت حضوري و پيوسته تحصيل خود را تمام كرده اند. 

✔افرادي كه از مقطع متوسه با مدرك پيش دانشگاهي فارغ التحصيل شده اند و تا ۲۰ سالگي به صورت بدون غيب به صورت پويسته و حضوري تحصيل كرده باشند. 

✔در صورتي كه تا قبل از سن ۱۸ سالگي مدرك پيش دانشگاهي را به شرط نداشتن غيبت دريافت كرده باشند.

✔افرادي كه در حال گذراندن خدمت سربازي خود هستند، بايد ابتدا نامه ترخيص از خدمت خود را دريافت كرده و سپس براي ثبت نام به دانشگاه محل قبولي خود مراجعه كنند. 

✔طلاب علوم ديني بايد موافقت نامه ادامه تحصيل مديريت حوزه علميه را نيز همراه با برگه معافيت تحصيلي براي ثبت نام دانشگاه ارائه دهند. 

✔چنانچه دانشجويان انصرافي در مدت زمان سنوات تحصيلي از دانشگاه انصراف داده باشند و از زمان انصراف تا پذيرش در رشته جديد بيشتر از يك سال نگذشته باشد، مي‌توانند معافيت تحصيلي دريافت كنند.

 

مشاوره معافيت تحصيلي دانشجويان جديدالورود

دانشجويان جديد الورود براي دريافت معافيت از خدمت سربازي بايد مدارك مورد نياز را تهيه كرده و با مراجعه به دفاتر پليس ۱۰+ كارت معافيت خود را دريافت نمايند. در صورت عدم دريافت معافيت تحصيلي، دانشجويان با مشكلات جدي در حين ثبت نام و پس از آن مواجه خواهند شد. 

چنانچه هرگونه ابهام و يا سوالي در زمينه معافيت تحصيلي دانشجويان جديدالورود براي تان وجود دارد و يا در فرايند دريافت معافيت با مشكلي مواجه شده ايد، مي‌توانيد با مشاوران تحصيلي صحبت كرده و پاسخ سوالات خود را دريافت نماييد. متخصصان مركز مشاوره تحصيلي تلفني دانتل كو در خدمت شما هستند تا در اين زمينه ياري تان كنند. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه معافيت تحصيلي دانشجويان جديدالورود مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 02191005066 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

  1. معافيت تحصيلي دانشجويان جديدالورود به چه صورت است؟

    دانشجويان جديد الورود در صورت نداشتن غيبت مي‌توانند براي دريافت معافيت اقدام نمايند. 

  2. مدارك لازم براي دريافت معافيت تحصيلي چيست؟

    به مدارك مورد نياز براي دريافت معافيت در طول مطلب اشاره شده است. 

  3. براي دريافت معافيت تحصيلي دانشجويان جديدالورود چه بايد كرد؟

    دانشجويان بايستي براي دريافت معافيت با در دست داشتن مدارك مورد نياز به دفاتر پليس ۱۰+ مراجعه نمايند. 

    منبع: معافيت تحصيلي دانشجويان جديدالورود

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/7  ] [ ۱۲ ] [ duntelco1 ] [ ]

معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي به چه صورت مي باشد؟ آقايان با تمام شدن سن 18 سالگي، مشمول خدمت سربازي مي شوند و در صورتي كه قصد ادامه تحصيل نداشته باشند بايد خود را براي اعزام به خدمت آماده كنند. اغلب آقايان در اين سن تصميم به ادامه تحصيل مي گيرند و گاهي نيز اين مسير را جهت به تعويق انداختن خدمت سربازي انتخاب مي كنند. برخي از افراد پس از ورود به دانشگاه ممكن است از تحصيل انصراف دهند و سوالي كه برايشان وجود دارد اين است كه تكليف خدمت سربازي چه مي شود. جهت اطلاع از شرايط معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي تا انتهاي اين مقاله همراه ما باشيد.

 منبع: شرايط معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي

معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي

زماني كه پسران به سن 18 سالگي مي رسند در دوراهي ادامه تحصيل و رفتن به خدمت سربازي بايد يكي را انتخاب كنند. رفتن به دانشگاه نيازمند دريافت معافيت تحصيلي است كه در هر مقطع قوانين مخصوص به خود را دارد.

آن دسته از دانشجويان آقا كه مشمول خدمت سربازي هستد كه در دانشگاه پذيرفته شده و به دلايل محتلف از مقطع خود انصراف داده اند. براي تحيصل مجدد 

متقاضيان در صورتي كه قصد دارند با دريافت معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي به همان مقطع، همان رشته در دانشگاه قبلي خود بازگردند، بايد داراي يكي از شرايط زير باشند:

  • اعزام نشدن به خدمت سربازي
  • دريافت موافقت كميسيون موارد خاص دانشگاه ها 

براي اطلاع از نحوه ثبت نام كنكور سراسري مقاله زير را حتما مطالعه نماييد.

شرايط ادامه تحصيل مجدد مشمولان انصرافي از دانشگاه ها

دانشجوياني كه از دانشگاه محل تحصيل خود انصراف داده اند در صورتي كه پس از انصراف از تحصيل در سن مشموليت قرار داشته باشند؛ اگر براي بار اول اقدام به انصراف از محل تحصيل خود كرده باشند و بيش از يكسال از آن سپري نشده باشند، مجاز هستند مجدد در همان مقطع قبلي يا مقطع پايين تر با دريافت معافيت تحصيلي به دانشگاه بازگردند.

دانشجوياني كه در ابتدا در رشته مورد نظر خود وارد دانشگاه شده اند اما پس از مدتي پشيمان شده و انصراف داده اند؛ در صورت داشتن شرايط زير مي توانند با اخذ مجدد معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي ، مجدد به تحصيل بازگردند.

✅ انصراف از دانشگاه براي بار اول انجام شده باشد. 

✅ فرد از دانشگاه اخراج نشده باشد.

✅ انصراف در سنوات مجاز و قبل از سنوات ارفاقي انجام شده باشد.

✅ از تاريخ انصراف بيش از يكسال نگذشته باشد.

✅ فرد پس از انصراف از دانشگاه مدرك معادل پايين تر را دريافت نكرده باشد.

 

آيا دانشجويان اخراجي اجازه استفاده از معافيت تحصيلي مجدد دارند؟

دسته اي از دانشجويان كه به دلايل مختلفي از جمله به اتمام نرساندن دوره تحصيلي خود، از دانشگاه محل تحصيي اخراج مي شوند، بايستي مقدمات اعزام به خدمت سربازي خود را انجام دهند و تا پايان خدمت سربازي مجاز به ادامه تحصيل نمي باشند. 

مدت زمان معرفي به نظام وظيفه بعد از انصراف از دانشگاه

تمامي آقايان با دريافت معافيت تحصيلي در سن 18 سالگي تا زماني كه به صورت پيوسته در حال تحصيل باشند، از اعزام به خدمت سربازي معاف هستند؛ اما در صورتي كه در اين ميان اقدام به انصراف از تحصيل بكنند شرايط متفاوت تري براي آن ها وجود دارد.

دانشجويان انصرافي از دانشگاه به مدت يكسال فرصت دارند تا وضعيت بازگشت به تحصيل با معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي و يا آماده شدن براي رفتن به خدمت سربازي را مشخص كنند. لازم است اشاره كنيم كه هر دانشجوي انصرافي مجاز است فقط يكبار معافيت تحصيلي خود را تمديد كند. 

بنابراين مدت زمان معرفي به نظام وظيفه بعد از انصراف از دانشگاه، يك سال مي باشد. به اين معني كه دانشجوياني كه براي بار اول از دانشگاه انصراف مي دهند، همانند دانشجويان فارغ التحصيل مي توانند در طول اين يكسال براي بازگشت به تحصيل و يا خدمت سربازي تصميم گيري كنند.

 

شرايط انصراف از دانشگاه و سربازي براي ادامه تحصيل

بسياري از دانشجويان آقا به دليل علاقه نداشتن به رشته تحصيلي خود از تحصيل انصراف مي دهند؛ اما اگر اين دسته از افراد تمايل به ادامه تحصيل داشته باشند و معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي را اخذ نمايند. براي اينكه مشمول غيبت خدمت سربازي نشوند بايد به موقع اقدامات لازم را انجام دهند.

  • اگر جزو دانشجويان انصرافي هستيد و قصد داريد مجدد در رشته ديگري وارد دانشگاه شويد؛ بايد در نظر داشته باشيد كه فقط يكسال ديگر زمان داريد. بنابراين بايد قبل از اتمام يكسال پس از انصراف شما از دانشگاه، در كنكور شركت كرده و يا در رشته هاي بدون كنكور وارد دانشگاه شويد.
  • انصراف شما نبايد در مدت سنوات ارفاقي ثبت شده باشد و در صورتي امكان بازگشت به تحصيل پس از انصراف وجود دارد كه قبل از اتمام سنوات تحصيلي انصراف داده باشيد.

لازم است اشاره كنيم كه دانشجوياني كه انصراف مي دهند و برنامه اي جهت ادامه تحصيل خود ندارند، بهتر است ظرف مدت يكسال خود را براي اعزام به خدمت سربازي معرفي كنند تا مشمول غيبت نشوند.

تمديد معافيت تحصيلي براي دانشجويان انصرافي و ديگر دانشجويان

شرايط خدمت سربازي و استفاده از معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي براي دانشجوياني كه براي بار اول از تحصيل خود در دانشگاه انصراف داده اند، مشابه با دانشجويان فارغ التحصيلان مي باشد. افرادي كه طي سنوات مجاز خود تحصيل كرده باشند مي توانند از تمديد معافيت تحصيلي استفاده كنند. در ادامه به سنوات مجاز جهت ادامه تحصيل با معافيت تحصيلي اشاره كرده ايم:

مقطع تحصيلي سنوات مجاز
دكتراي پزشكي 8 سال
كارشناسي ارشد پيوسته 6 سال
دكتراي تخصصي 6 سال
كارشناسي ناپيوسته 3 سال
كارشناسي 5 سال
كارشناسي ارشد ناپيوسته 3 سال
كارداني 2.5 سال

 

شرايط دانشجوياني كه دوبار از تحصيل انصراف مي دهند براي نظام وظيفه چگونه است؟

همانطور كه چندين بار اشاره كرديم دانشجويان آقا در صورتي كه براي بار اول از دانشگاه انصراف داده باشند مجاز به بازگشت به تحصيل تا يكسال مي باشند. 

طي سال هاي اخير برخي از دانشجويان به اين قانون اعتراض كرده اند و آن را غيرمنطقي دانسته اند، به همين دليل قانون ” استفاده از معافيت تحصيلي در مقطع براي يكبار ” مورد بررسي قرار گرفت اما هنور تغييراتي در آن صورت نگرفته است. بنابراين دانشجوياني كه براي بار دوم از تحصيل انصراف مي دهند بايد خود را آماده خدمت سربازي كنند و پس از دريافت كارت پايان خدمت مجدد در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود به تحصيل بپردازند و معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي ديگر به آنها تعلق نخواهد گرفت

معافيت تحصيلي دانشجوي انصرافي خارج از كشور

دانشجوياني كه در دانشگاه هاي خارج از كشور در حال تحصيل هستند، در صورتي كه به صورت پيوسته به تحصيل خود ادامه دهند از معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي برخوردار مي باشند. در صورتي كه اين دسته از دانشجويان از دانشگاه محل تحصيل خود انصراف دهند بايد ظرف مدت يكسال سال وضعيت تحصيل مجدد و يا خدمت سربازي را مشخص نمايند.

دانشجويان انصرافي خارج از كشور كه تمايل دارند پس از انصراف براي خدمت سربازي آماده شوند بايد در زمان كم تر از يكسال از انصراف، خود را به سفارت يا نمايندگي جمهوري اسلامي ايران در كشور مقصد معرفي نمايند.

 

مشاوره معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي

يكي از نگراني هايي كه همواره براي دانشجويان آقا وجود دارد رفتن به خدمت سربازي و مشمول غيبت نشدن است. خوشبختانه شرايطي كه براي دانشجويان انصرافي وجود دارد سختگيرانه نيست و مشابه با قوانين فارغ التحصيلان مي باشد. 

در صورتي كه پيرامون دريافت معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي سوالات بيشتري داريد؛ مي توانيد با استفاده از خدمات مشاوره تحصيلي تلفني دانتل با مشاوران برتر مجموعه در ارتباط باشيد و از راهنمايي هاي دقيق و مفيد در كم ترين زمان ممكن برخوردار شويد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 91005066-021 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول 

  1. شرايط دريافت معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي به چه صورت است؟

    شرايط براي دانشجويان انصرافي در متن مقاله فوق بررسي گرديد. 

  2. دانشجويان انصرافي تا چه مدت زماني مي توانند براي دريافت معافيت تحصيلي اقدام كنند؟

    دانشجويان انصرافي مجاز هستند ظرف مدت يكسال جهت ادامه تحصيل و معافيت تحصيلي اقدام كنند.

  3. آيا امكان دريافت معافيت تحصيلي براي دانشجوياني كه براي بار دوم انصراف داده اند نيز وجود دارد؟

    خير، دانشجوياني كه براي بار دوم از تحصيل انصراف داده اند؛ بايد خود را براي رفتن به خدمت سربازي آماده كنند.

    منبع: شرايط معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/1  ] [ ۱۵ ] [ duntelco1 ] [ ]

دريافت معافيت تحصيلي يكي از مهم ترين چالش هايي است كه آقايان درحال تحصيل با آن مواجه هستند. خدمت سربازي يكي از مهمترين دوره‌ها براي آقايان است كه در هر بازه زماني از زندگي خود مي‌بايست وضعيت مشخصي نسبت به آن داشته باشند. هر پسري با رسيدن به سن قانوني مي‌بايست نسبت به تعيين وضعيت نظام وظيفه خود اقدام كند. از طرفي ممكن است پسران در اين بازه سني مشغول به تحصيل باشند. با توجه به اينكه امكان انجام خدمت سربازي و تحصيل به صورت همزمان وجود ندارد، بحث معافيت تحصيلي پيش مي‌آيد. معافيت تحصيلي مهلتي محدود است كه براي پسران جهت ادامه تحصيل آنان درنظر گرفته مي‌شود. در اين مقاله به بررسي دريافت معافيت‌تحصيلي پرداخته شده است. 

 منبع: دريافت معافيت تحصيلي | شرايط و مدارك و نحوه گرفتن معافيت

 

معافيت تحصيلي

آقاياني كه به سن سربازي رسيده اند و مشمول خدمت وظيفه مي‌باشند، مي‌توانند از طريق معافيت تحصيلي، رفتن به خدمت سربازي را براي چند سال به تعويق بيندازند. داوطلبان آقا با ارائه مدارك لازم و مراجعه به دفاتر پليس ۱۰+ مي‌توانند معافيت خود را دريافت نمايند. 

سن فرد، تعداد واحدهاي درسي گذرانده شده، سابقه انصراف از تحصيل و غيره از موارد تاثير گذار بر دريافت معافيت تحصيلي مي‌باشند. با توجه به اهميت بسيار زياد معافيت تحصيلي، در اين مطلب به بررسي كامل آن و شرايط و مدارك مورد نياز خواهيم پرداخت. 

 

معافيت تحصيلي دانش آموزان

در صورتي كه فردي در سن ۱۸ سالگي از مدرسه فارغ التحصيل شده و ديپلم يا مدرك پيش دانشگاهي دريافت كند، بايد تا حداكثر يك سال وضعيت خود براي خدمت سربازي را تعيين كند. دانش آموزان تنها تا سن ۲۰ سالگي حق معافيت خواهند داشت و پس از آن بايد براي خدمت سربازي اقدام كنند. 

چنانچه دانش آموزي تا قبل از سن ۱۸ سالگي مدرك فارغ التحصيلي خود را دريافت كند، بايد تا حداكثر ۶ ماه براي شروع وره سربازي اقدام نمايد و در غير اين صورت غيب از سربازي براي او محاسبه مي‌گردد. در صورتي كه دانش آموز در زمان تعيين شده موفق به پاس كردن امتحانات و دريافت مدرك ديپلم خود نشود، بايد در مدارس بزرگسالان ثبت نام كرده و از اين طريق معافيت تحصيلي دريافت نمايد. 

با دريافت اين معافيت تحصيلي از دفاتر پليس ۱۰+، دانش اموز مي‌تواند تا نيمسال تحصيلي بعدي از خدمت معاف شود. پس از دريافت مدرك نيز مطابق با روند قبلي بايد تا يك سال وضعيت خدمت سربازي خود را مشخص سازد. 

شرايط دريافت معافيت تحصيلي

معافيت تحصيلي در واقع يك معافيت موقت است و مشمولان تنها مي‌توانند از طريق آن خدمت سربازي خود را براي مدتي به تعويق بيندازند. معافيت تحصيلي شرايط عمومي دارد كه مهم ترين آن ها به شرح زير مي‌باشد. 

✅در هر مقطع تنها يكبار مي‌توان از سنوات تحصيلي استفاده كرد. 

✅در هر مقطع تنها يكبار مي‌توان انصراف داده و مجددا به تحصيل پرداخت

✅افراد داراي معافيت تحصيلي مي‌توانند از خدمات مختلف شهري استفاده نمايند. 

✅اين افراد مي‌توانند پاسپورت دريافت كرده و با شرايط خاص از كشور خارج شوند. 

✅افراد داراي معافيت تحصيلي مي‌توانند براي پذيرش سپاه و دريافت امريه سربازي اقدام كنند. 

✅با معافيت تحصيلي مي‌توان براي تحصيل در خارج از كشور اقدام نمود. 

 

آيا مي‌توان با دريافت معافيت تحصيلي در يك مقطع دوبار تحصيل كرد؟

بسيار ديده مي‌شود كه افراد در حال تحصيل در يك مقطع و مخصوصا مقطع كارشناسي، تصميم مي‌گيرند كه يكبار ديگر در همان مقطع و در رشته ديگري ادامه تحصيل دهند. طبق قوانين اگر فرد از تحصيل انصراف بدهيد، حتي در صورتي كه ترم آخر باشد نيز مي‌تواند مجددا در آن مقطع سنوات تحصيلي دريافت كند.

اما اگر فرد در آن مقطع فارغ التحصيل شود، ديگر امكان دريافت معافيت تحصيلي براي آن مقطع را نخواهد داشت. امكان انصراف از تحصيل و دريافت مجدد معافيت تحصيلي نيز تنها يكبار در هر مقطع وجود دارد و بار دوم ديگر معافيت تحصيلي به فرد داده نمي‌شود. 

مدارك مورد نياز براي دريافت معافيت تحصيلي

افرادي كه تمايل به دريافت معافيت‌تحصيلي دارند، لازم است مدارك و اسناد معتبري را ارائه دهند تا درخواست آنان مورد بررسي قرار گيرد. معافيت تحصيلي انواع مختلفي دارد كه در هر يك از آنها ارائه مدارك از طرف متقاضي ضروري است. در ادامه مدارك مورد نياز براي دريافت معافيت تحصيلي معرفي شده است.

  • 2 قطعه عكس 4*3
  • اصل و كپي كارت ملي و شناسنامه
  • اصل و كپي گذرنامه در صورت وجود
  • گواهي اشتغال به تحصيلي كه توسط مديريت محل تحصيل مهر و امضا شده است
  • فرم درخواست معافيت تحصيلي معتبر و مورد تأييد امور آموزشي
  • برگه انصراف از تحصيل براي متقاضيان انصرافي
  • برگه تعيين وضعيت تأييد شده توسط آموزش و پرورش براي آقاياني كه دانشجو نيستند

 

فرايند دريافت معافيت تحصيلي

فرايند دريافت معافيت تحصيلي شامل دو مرحله مهم است كه اقدام نسبت به آن براي هر يك از متقاضيان ضروري و لازم است. اين دو مرحله عبارتند از:

  1. آماده سازي و دسته بندي مدارك مورد نياز
  2. مراجعه به يكي از دفاتر خدمات الكترونيك انتظامي (پليس +10) جهت انجام ادامه فرايند

پس از اجراي اين دو مرحله، سازمان نظام وظيفه، وضعيت خدمت سربازي متقاضيان را تا سن 20 سالگي تعيين كرده و براي آنان گواهي معافيت تحصيلي صادر مي‌كند. متقاضيان با دريافت اين گواهي مي‌توانند آن را به مراكز آموزشي مربوطه ارائه داده و مشغول تحصيل شوند. ناگفته نماند كه درخواست‌هاي معافيت تحصيلي تنها در صورتي تأييد مي‌شوند كه فرد داراي سابقه غيبت غيرموجه نبوده باشد.

معافيت تحصيلي دانشجويان

پايان 18 سالگي در اصل سني است كه در آن دوران مدرسه به اتمام رسيده و شرايط ورود به دانشگاه مهيا مي‌شود. داوطلبان آقايي كه متقاضي ورود به دانشگاه هستند، مي‌توانند براي ادامه تحصيل، معافيت تحصيلي دريافت كنند. اين افراد در صورتي كه بدون معافيت تحصيلي وارد دانشگاه شوند، مشمول غيبت از خدمت سربازي مي‌شوند. شرايط معافيت تحصيلي دانشجويان به شرح زير است.

✅دوران تحصيل دانشجويان نبايد از حداكثر زمان مجاز براي ادامه تحصيل تجاوز كند. البته در صورت ضرورت و به تشخيص كميسيون، تنها يك سال مي‌تواند به اين زمان‌هاي مجاز افزوده شود. حداكثر زمان مجاز براي ادامه تحصيل و دريافت معافيت تحصيلي براي هر مقطع متفاوت و مطابق با جدول زير است.

مقطع تحصيلي سنوات حداكثر زمان مجاز براي ادامه تحصيل
كارداني 2 سال و نيم
كارشناسي پيوسته 5 سال
كارشناسي ناپيوسته 3 سال
كارشناسي ارشد پيوسته 6 سال
كارشناسي ارشد ناپيوسته 3 سال
دكتري پزشكي پيوسته 8 سال
دكتري تخصصي ناپيوسته 6 سال
كارداني به كارشناسي ۳ سال

✅افرادي كه به هر ترتيبي موفق به فارغ التحصيلي به موقع حتي در بازه ارفاقي نشوند، مي‌بايست درخواست خود را براي تمديد ترخيص خدمت از طريق دانشگاه و دفاتر پليس +10 به ثبت برسانند. در غير اين صورت اين افراد مشمول غيبت و در نتيجه اضافه خدمت خواهند شد.

✅دانشجويان پسر در صورت فارغ التحصيلي، انصراف، ترك تحصيل و يا اخراج ضروري است كه خود را به سازمان نظام وظيفه معرفي كنند. حداكثر مهلت اين افراد براي معرفي يك سال است.

✅افراد مشغول به خدمت در صورت پذيرفته شدن در مقاطع تحصيلي كارشناسي و بالاتر مجاز به ادامه تحصيل هستند. براي اين دسته از دانشجويان ترخيص از خدمت سربازي ارائه مي‌شود.

✅دانشجوياني كه از دانشگاه اخراج مي‌شوند، نمي‌توانند از معافيت تحصيلي برخوردار شوند. علاوه بر اين دانشجويان انصرافي كه مدرك معادل پايين‌تري دريافت مي‌كنند، از معافيت تحصيلي محروم خواهند شد. اين دسته از متقاضيان تنها در صورت اتمام خدمت سربازي قادر هستند براي ادامه تحصيل اقدام كنند.

تحصيل همزمان با خدمت سربازي

بسياري از مشمولان خدمت سربازي اين سوال را دارند كه آيا مي‌توان همزمان با تحصيل به خدمت سربازي نيز پرداخت يا خير. در پاسخ به اين سوال بايد گفت كه خير. به هيچ عنوان امكان تحصيل همزمان و خدمت سربازي وجود ندارد و مشمولان يا بايد با دريافت معافيت تحصيلي مشغول به تحصيل باشند و يا به خدمت وظيفه بروند. 

در طول دوران تحصيل مي‌توان با انجام پروژه ها و فعاليت هاي مختلف، كسري خدمت دريافت كرد. مثلا فعاليت در بسيج باعث كسري خدمت خواهد شد. چنانچه قصد دريافت اطلاعات بيشتر در مورد كسري خدمت را داريد، مي‌توانيد با مشاوران تحصيلي مجموعه دانتل كو مشورت نماييد. 

شرايط دريافت معافيت تحصيلي براي تحصيل در خارج از كشور

تحصيل در خارج از كشور و به طور كلي خروج از كشور براي متقاضيان آقايي كه دوره خدمت سربازي خود را نگذرانده‌اند، تنها بر اساس شرايطي مشخص امكان پذير است. شرايطي كه اين دسته از افراد براي خروج از كشور به آن نياز دارند عبارتند از:

  • نداشتن سابقه غيبت از خدمت سربازي
  • دارا بودن معافيت تحصيلي
  • ارائه وثيقه
نوع سفر به خارج از كشور ميزان وثيقه
ادامه تحصيل 200 ميليون ريال
علمي 80 ميليون ريال
زيارتي 30 ميليون ريال

افرادي كه مشمول شرايط ذكر شده باشند مي‌توانند گواهي اشتغال به تحصيل خود را به سازمان وظيفه عمومي ارائه دهند و درخواست مجوز خروج از كشور داشته باشند. در اين صورت مجوز خروج از كشور توسط اين سازمان صادر شده و به پليس گذرنامه ناجا ارسال مي‌شود. پليس گذرنامه ناجا نيز گذرنامه متقاضي را صادر كرده و تحويل وي مي‌دهد. 

 

نكاتي براي متقاضيان دريافت معافيت تحصيلي براي تحصيل در خارج از كشور

✅افرادي كه دوره تحصيل در خارج از كشور خود را به اتمام برسانند و يا به هر دليلي از ادامه تحصيل منصرف شوند، حداكثر يك سال فرصت معرفي خود به سازمان نظام وظيفه را دارند. البته امكان تحصيل مجدد براي دانشجويان انصرافي به شرطي كه بيش از يك سال از انصراف آنان نگذشته باشد وجود دارد.

✅دانش آموزاني كه فارغ التحصيل مي‌شوند، تنها يك سال فرصت دارند تا نسبت به ثبت نام در دانشگاه‌هاي داخل يا خارج از كشور اقدام كنند. در غير اين صورت مشمول غيبت غيرموجه خواهند بود.

✅افراد داراي معافيت تحصيلي محدوديتي از نظر سفر به كشورهاي مختلف ندارند.

✅افرادي كه به سن قانوني اعزام به خدمت سربازي نرسيده باشند، ممنوعيتي براي خروج از كشور ندارند.

دريافت معافيت تحصيلي | شرايط طلاب حوزه‌هاي علميه

طلاب حوزه‌هاي علميه درصورتي كه واجد شرايط باشند، مي‌توانند از معافيت تحصيلي بهره ببرند. اين دسته از افراد تنها در محدوده‌هاي زماني مشخصي مي‌توانند از مهلت معافيت تحصيلي استفاده كنند. سنوات تحصيلي مجاز براي طلاب حوزه‌هاي علميه تشيع و طلاب مدارس علوم ديني سنت با يكديگر متفاوت هستند كه جزئيات آن در جدول زير شرح داده شده است.

سطح تحصيلي مدرك معادل سنوات زمان مجاز براي ادامه تحصيل (براي اهل تشيع) سنوات زمان مجاز براي ادامه تحصيل (براي اهل سنت)
سطح مقدماتي ديپلم حداكثر تا 20 سالگي
سطح 1 كارداني 6 تا 9 سال تا 4 سال
سطح 2 كارشناسي 3 تا 6 سال تا 4 سال
سطح 3 كارشناسي ارشد تا 3 سال
سطح 4 دكتري تا 12 سال

يكي از شرايط ديگر براي معافيت تحصيلي طلاب حوزه‌هاي علميه توجه به مدرك تحصيلي است. متقاضيان دريافت معافيت‌تحصيلي با توجه به مدرك تحصيلي در سه دسته طبقه بندي مي‌شوند كه به شرح زير مي‌باشد.

  1. افراد داراي مدرك تحصيلي زير ديپلم: اين دسته از افراد تنها در صورتي مي‌توانند معافيت تحصيلي دريافت كنند كه قبل از سن 18 سالگي در حوزه‌هاي علميه ثبت نام كرده باشند.
  2. افراد داراي مدرك تحصيلي ديپلم و پيش دانشگاهي: اين گروه از افراد در صورتي مجاز به دريافت معافيت‌تحصيلي هستند كه بدون داشتن سابقه غيبت نظام وظيفه، در حوزه‌هاي علميه ثبت نام كرده و مشغول به تحصيل شوند.
  3. افراد داراي مدرك تحصيلي كارداني تا دكتري: اين دسته از افراد درصورتي كه هنوز وارد غيبت از خدمت سربازي نشدند، مجاز به دريافت معافيت تحصيلي هستند. براي اين گروه از متقاضيان محدوده سني تعريف مي‌شود و افراد بيش از سن قانوني مشمول معافيت تحصيلي نخواهند بود. حداكثر سن مجاز براي دارندگان مدرك كارداني 22 سال تمام، براي دارندگان مدرك كارشناسي 24 سال تمام، براي دارندگان مدرك كارشناسي ارشد 28 سال تمام و براي دارندگان مدرك دكتري 30 سال تمام است.

 

نكاتي براي متقاضيان معافيت تحصيلي طلاب حوزه هاي علميه

✅افرادي كه در طول تحصيل در حوزه علميه اخراج مي‌شوند، از دريافت معافيت تحصيلي محروم شده و بايستي خود را به سازمان نظام وظيفه جهت انجام خدمت سربازي معرفي كنند.

✅افرادي كه از تحصيل در حوزه علميه انصراف مي‌دهند، مي‌بايست حداكثر تا يك سال يا خود را به سازمان نظام وظيفه معرفي كنند و يا تحصيل خود را مجدداً شروع كنند.

✅افراد فارغ التحصيل حوزه‌هاي علميه مي‌بايست تا قبل از گذشت يك سال نسبت به انجام خدمت سربازي اقدام كنند.

✅طلابي كه در سطح 2 و 3 تحصيل مي‌كنند، در صورتي كه به عنوان امام جمعه يا جماعت فعاليت داشته باشند يا در طرح هجرت روحانيون شركت داشته باشند، مي‌توانند زمان معافيت تحصيلي خود را افزايش دهند. اين افزايش زمان معافيت تحصيلي به معادل با زمان فعاليت و خدمت طلاب خواهد بود.

 

ايست خدمت سربازي

در صورتي كه فردي در حال گذراندن خدمت سربازي باشد و در اين مدت موفق به قبولي در مقاطع بالاتر تحصيلي همچون ارشد و دكتري شده باشد، مي‌تواند از ايست خدمت سربازي استفاده كرده و به صورت موقت، معافيت از خدمت دريافت نمايد. 

توجه داشته باشيد كه ايست خدمت سربازي دقيقا از زمان شروع ترم دانشگاه است و فرد از همان زمان اعلام نتايج امكان توقف خدمت را نخواهد داشت و بايد دقيقا تا زمان شروع كلاس هاي دانشگاه به سربازي خود ادامه دهد. 

 

مشاوره معافيت تحصيلي

مشولان خدمت سربازي مي‌توانند پس از پذيرش در دانشگاه براي دريافت معافيت تحصيلي اقدام نمايند. معافيت تحصيلي شرايط و مداركي دارد كه متقاضيان بايد از آن آگاه باشند و بر اين اساس در سريع ترين زمان ممكن براي دريافت معافيت اقدام كنند تا با مشكلي در اين زمينه مواجه نشوند.

چنانچه هرگونه سوال و يا ابهامي در زمينه دريافت معافيت‌تحصيلي براي تان وجود دارد، مي‌توانيد با مشاوران تحصيلي صحبت كرده و پاسخ سوالات خود را دريافت نماييد. متخصصان مركز مشاوره تحصيلي تلفني دانتل كو در خدمت شما هستند تا در اين زمينه ياري‌تان كنند. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه دريافت معافيت تحصيلي مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 02191005066 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

  1. شرايط دريافت معافيت تحصيلي چيست؟

    تمامي شرايط معافيت تحصيلي با توجه به شرايط مشمولان در متن مقاله به طور كامل توضيح داده شده است. 

  2. معافيت تحصيلي چند نوع دارد؟

    معافيت به گروه هاي مختلف همچون دانش آموزان، دانشجويان، طلاب و تحصيل در خارج تعلق خواهد گرفت. 

  3. براي دريافت معافيت‌تحصيلي چه بايد كرد؟

    مشمولاني كه واجد شرايط دريافت معافيت‌تحصيلي هستند، مي‌توانند با مراجعه به دفاتر پليس ۱۰+ و ارائه مدارك لازم، معافيت خود را دريافت نمايند. 

    منبع: دريافت معافيت تحصيلي | شرايط و مدارك و نحوه گرفتن معافيت

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/1  ] [ ۱۵ ] [ duntelco1 ] [ ]

معافيت تحصيلي چيست؟ بسياري از دانش آموزان آقا پس از فارغ التحصيل شدن از دبيرستان و يا هنرستان و بسياري از دانشجويان نيز پس از فارغ التحصيل شدن از مقاطع مختلف در دانشگاه، قصد دارند در مقاطع بالاتر ادامه تحصيل دهند. براي اينكه بتوانند در مقاطع بالاتر ادامه تحصيل دهند، حتما بايد مجوز تحصيل يا معافيت خود را از سازمان نظام وظيفه دريافت كنند. آقايان پس از رسيدن به سن مشموليت (18 سالگي) حتما بايد وضعيت سربازي خود را مشخص كنند تا براي آن ها غيبت در نظر گرفته نشود. از مهم ترين شرايط دريافت معافيت، رسيدن به سن مشموليت نظام وظيفه عمومي، نداشتن غيبت، اخراج نشدن از دانشگاه و … مي باشد. در ادامه جزئيات بيشتري از معافيت تحصيلي ارائه كرده ايم.

منبع: معافيت تحصيلي

معافيت تحصيلي

پسران ايراني وقتي به سن 18 سالگي تمام مي رسند و وارد سن نوزده سالگي مي شوند، در واقع وارد سن مشموليت سربازي مي شوند و حتما بايد وضعيت نظام وظيفه خود را مشخص كنند. هر فردي وقتي به اين سن مي رسد، براي ادامه مسير خود، برنامه هايي را در نظر گرفته است. برخي به فكر اعزام به خدمت سربازي هستند در حالي كه برخي ديگر قصد دارند با شركت در كنكور سراسري، در مقاطع بالاتر ادامه تحصيل دهند.

در صورتي كه فرد به سن مشموليت رسيده باشد، اما قصد ادامه تحصيل داشته باشد، بايد وضعيت خود را به سازمان نظام وظيفه اعلام كند تا مجوز ادامه تحصيل خود را دريافت كند. به مجوزي كه سازمان نظام وظيفه عمومي به داوطلبان آقا براي ادامه تحصيل مي دهد، معافيت تحصيلي گفته مي شود. يعني فرد با استفاده از آن مي تواند ادامه تحصيل دهد. اما معافيت‌هاي تحصيل كه از سوي نظام وظيفه براي داوطلبان صادر مي شود با يكديگر متفاوت هستند و شامل يكي از مواردي است كه در ادامه پيرامون آن ها توضيحاتي را ارائه كرده ايم .

معافيت تحصيلي دانش آموزي

معافيت دانش آموزي به افرادي داده مي شود كه پس از تمام شدن سن 18 سالگي، موفق به پايان رساندن تحصيل خود در مدرسه نشده اند و براي ادامه تحصيل در مدرسه قصد دريافت معافيت تحصيلي دارند.

در اين صورت دانش آموزان بايد اقدام به دريافت معافيت‌تحصيل از سازمان نظام وظيفه نمايند در غير اينصورت مدرسه محل تحصيل با ادامه تحصيل او موافقت نمي كند و بايد براي رفتن به خدمت سربازي آماده شود.

معافيت تحصيلي خارج از كشور

دسته اي از دانش آموزان و دانشجويان ايراني كه در كشورهاي خارجي در حال ادامه تحصيل هستند، در صورتي كه وارد سن مشموليت شده باشند، مي توانند به نمايندگي دولت جمهوري اسلامي ايران در كشور مربوطه مراجعه كنند و اينگونه معافيت تحصيلي خارج از كشور خود را دريافت كنند.

معافيت تحصيلي دانشجويي

دانشجويان در حال تحصيل در مقاطع تحصيلي مختلف، داراي سني بيشتر از سن مشموليت نظام وظيفه عمومي هستند؛ از همين رو در صورتي مجاز به ادامه تحصيل مي باشند كه از سازمان نظام وظيفه عمومي مجوز و به عبارت بهتر معافيت تحصيلي دريافت كنند.

بنابراين در صورتي كه داوطلبان داراي مجوز نظام وظيفه عمومي از جمله كارت پايان خدمت شامل كارت پايان خدمت ضرورت، معافيت و يا برگه معافيت‌تحصيل نباشند، نمي توانند در دانشگاه محل قبولي خود ثبت نام كنند. 

معافيت تحصيلي طلاب علوم ديني

طلاب علوم ديني قبل از ورود به سن مشموليت و يا بعد از آن، مجاز به تحصيل در يكي از حوزه هاي سراسري كشور مي باشند. اين دسته از افراد نيز بايد همانند ديگر آقايان، پس از رسيدن به سن مشموليت، جهت ادامه تحصيل، معافيت‌تحصيل تحت عنوان معافيت تحصيلي طلاب علوم ديني را دريافت كنند.

شرايط دريافت معافيت

هر فردي براي دريافت معافيت تحصيل بايد داراي شرايط لازم باشد كه اين شرايط از سوي سازمان سنجش آموزش كشور مشخص مي گردد. با توجه به متفاوت بودن شرايط معافيت تحصيلي براي هر فرد، در ادامه به شرايط كلي اخذ اين مجوز از سوي سازمان نظام وظيفه عمومي اشاره كرده ايم. 

✅ فرد بايد داراي تابعيت جمهوري اسلامي ايران باشد.

✅ متقاضي بايد به سن مشموليت رسيده باشد؛ به اين معني كه سن 18 سالگي را تمام كرده و وارد سن 19 سالگي شده باشد.

✅ فرد بايد در زمان مقرر تعيين شده براي دريافت معافيت اقدام كند، چراكه از يكي از شرايط دريافت معافيت‌تحصيلي، نداشتن غيبت است.

✅ امكان ادامه تحصيل فرد در مقاطع بالاتر دانشگاهي وجود داشته باشد به استثناي مواردي كه رشته مورد نظر فرد در مقاطع بالاتر ارائه نگردد.

✅ متقاضيان براي دريافت معافيت تحصيل نبايد از دانشگاه اخراج شده باشند. دانشجويان اخراجي بايد براي رفتن به خدمت سربازي آماده شوند.

✅ فرد نبايد در حال گذراندن خدمت سربازي باشد. 

نحوه دريافت معافيت تحصيلي چگونه است؟

هر فردي كه داراي شرايط درخواست دريافت معافيت تحصيلي است و بر اساس آنچه در قسمت فوق ارائه شد، واجد الشرايط دريافت معافيت‌تحصيل باشد، لازم است براي دريافت معافيت به مراكز خدمات الكترونيك انتظامي (پليس + 10) مراجعه نمايد و مطابق مراحل زير اقدام كند. (افرادي كه در خارج از كشور در حال تحصيل هستند، براي دريافت معافيت‌تحصيلي بايد از طريق سامانه نشا، اقدام كنند.)

  • به دانشگاه محل قبولي خود براي ثبت نام مراجعه كنيد و سپس درخواست معافيت را از آن دريافت كنيد.
  • به مراكز خدمات الكترونيك انتظامي (پليس + 10) مراجعه كنيد و سپس درخواست معافيت خود را به اين مركز ارائه دهيد.
  • فرم هايي كه در اختيار شما قرار داده مي شود را تكميل كنيد و سپس هزينه صدور معافيت را نيز بپردازيد.
  • در نهايت برگه معافيت تحصيلي خود را دريافت كرده و از آن براي ادامه تحصيل استفاده كنيد.

مشاوره ادامه تحصيل آقايان

يكي از چالش هايي كه در كشور ايران براي داوطلبان آقا جهت ادامه تحصيل وجود دارد، دريافت معافيت مي باشد. در اين مقاله سعي كرديم جزئيات دريافت معافيت‌تحصيلي شامل شرايط و نحوه دريافت آن را براي شما عزيزان شرح دهيم. 

در صورتي كه داراي شرايط خاصي هستيد و براي دريافت معافيت تحصيلي نيازمند راهنمايي بيشتري مي باشيد، مي توانيد با استفاده از خدمات مشاوره تحصيلي تلفني مركز مشاوره تحصيلي دانتل، سوالات خود را از مشاوران تحصيلي و كارشناسان متخصص در اين حوزه دريافت كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه معافيت تحصيلي مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 02191005066 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا معافيت تحصيلي داراي انواع مختلفي است؟

بله، افراد با توجه به شرايط متفاوتي كه دارند، بايد براي دريافت معافيت‌هاي دانش آموزي، دانشجويي، طلاب در حال تحصيل در علوم ديني و خارج از كشور اقدام كنند.

متقاضيان براي دريافت معافيت بايد داراي چه شرايطي باشند؟

از مهم ترين شرايط دريافت معافيت مي توان به نداشتن غيبت، رسيدن به سن مشموليت و … اشاره كرد كه جزئيات آن در متن مقاله فوق آورده شده است.

متقاضيان چگونه بايد معافيت خود را دريافت كنند ؟

واجدين شرايط دريافت معافيت مي توانند براي دريافت آن به مراكز پليس+10 مراجعه كنند.

منبع: معافيت تحصيلي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/11  ] [ ۱۳ ] [ duntelco1 ] [ ]

معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي از دغدغه هاي دانش آموزان و دانشجوياني است كه مشمول خدمت نظام وظيفه هستند و مي خواهند بدانند پس از فارغ التحصيل شدن در هر مقطع تا چه مدت فرصت دارند تا براي ادامه تحصيل اقدام كنند و يا براي رفتن به خدمت سربازي خودشان را آماده كنند. از همين رو قصد داريم در ادامه جزئيات بيشتري از معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي را ارائه دهيم.

منبع: معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

بر اساس قوانين نظام وظيفه، آقايان نمي توانند به طور همزمان به تحصيل و همينطور خدمت سربازي بپردازند. بنابراين دانش آموزان و دانشجويان پس از رسيدن به سن 18 سالگي تمام، لازم است كه وضعيت سربازي خود را مشخص كنند. 

فارغ التحصيلان در مقطع ديپلم و بالاتر، مي توانند تاريخ اعزام به خدمت سربازي خود را تا يك سال به تعويق بياندازند اما پس از يكسال در صورتي كه ادامه تحصيل ندهند، بايد براي انجام خدمت سربازي اعزام گردند. بر اساس قوانين و مقررات سازمان وظيفه عمومي ناجا، آقاياني كه قصد ادامه تحصيل در هر مقطع دانشگاهي را دارند، لازم است كه مجوز ادامه تحصيل داشته باشند و به عبارتي اگر اقدام به دريافت معافيت تحصيلي نكنند، به منزله غيبت خواهد بود. در نظر داشته باشيد كه مهلت معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي، حداكثر يك سال پس از فارغ التحصيلي، انصراف و يا اخراج از تحصيل است.

 

بخوانيد: ثبت نام كنكور  

 

مدت زمان معرفي به نظام وظيفه پس از فارغ التحصيلي

افرادي كه به سن مشموليت اعزام به خدمت سربازي رسيده اند، لازم است براي رفتن به سربازي اعزام شوند تا غيبت نخورند. فرد مشمولي كه در حال درس خواندن است، با گرفتن معافيت تحصيلي مي تواند خدمت سربازي خود را به تعويق بياندازد و در صوررت پايان دوره تحصيل معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي تا ۱ سال بايد اقدام كنند.

براي جلوگيري از غيبت خوردن، فرد بايد پس از رسيدن به سن 18 سالگي تمام، طي مدت زمان 6 ماه براي اعزام به خدمت به پليس +10 مراجعه نمايد. همينطور افرادي كه پس از رسيدن به سن مشموليت، ترك تحصيل كرده اند و يا از تحصيل انصراف داده اند، تا يك سال فرصت دارند تا خودشان را معرفي كنند و غيبت نخورند.

حداكثر مدت استفاده از معافيت هاي تحصيلي براي مقاطع مختلف

آقايان در سنين مشموليت و پس از فارغ التحصيلي در مقاطع مختلف، چندين سال فرصت خواهند داشت تا از معافيت تحصيلي استفاده كنند. در جدول زير به سنوات مجاز براي هر مقطع تحصيلي جهت دريافت معافيت تحصيلي اشاره كرده ايم:

سنوات تحصيلي مجاز براي هر مقطع تحصيلي
مقطع تحصيلي سنوات تحصيلي مجاز براي اين مقطع تحصيلي
دانش آموزان (پايه تحصيلي ديپلم) حداكثر تا سن 20 سالگي تمام
مقطع كارداني حداكثر 2 سال و نيم
مقطع  كارشناسي ناپيوسته حداكثر 3 سال
مقطع كارشناسي ارشد ناپيوسته حداكثر 3 سال
مقطع كارشناسي پيوسته حداكثر 5 سال
مقطع كارشناسي ارشد پيوسته حداكثر 6 سال
مقطع دكتراي تخصصي حداكثر 6 سال
مقطع دكتراي پزشكي پيوسته حداكثر 8 سال

همينطور افرادي كه پس از ورود به سن مشموليت فارغ التحصيل مي شوند، مدت زمان معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي تا يك سال مي باشد و پس از آن بايد وضعيت خدمت سربازي خود را مشخص كنند. در صورتي كه مشمولان نظام وظيفه بعد از يك سال خود را معرفي نكرده باشند و بيش از سه ماه از مدت يك ساله آن ها گذشته باشد، شش ماه اضافه خدمات را بايد طي كنند.

دسته اي از متقاضيان كه در خارج از كشور مشغول تحصيل مي باشند، پس از رسيدن به سن مشموليت، تا 6 ماه فرصت دارند تا اقدام به اخذ معافيت تحصيلي دارند.

 

 

معافيت تحصيلي دانشجويان

مشمولان فارغ التحصيل با مدرك ديپلم كه غيرغايب هستند و بر اساس مقررات وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و همينطور وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي و همينطور دانشگاه آزاد، در يكي از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي مورد تائيد وزارت خانه ها پذيرفته شده اند، تا پايان سقف تعيين شده براي هر مقطع داراي معافيت تحصيلي خواهند بود.

پيش تر نيز اشاره كرديم كه سنوات مجاز براي مقطع كارداني 2 سال و نيم، براي مقطع تحصيلي كارشناسي ناپيوسته و كارشناسي ارشد ناپيوسته، 3 سال، براي مقطع دكتري ناپيوسته حداكثر 6 سال، براي دوره كارشناسي پيوسته حداكثر 5 سال و براي دوره دكتري حرفه اي حداكثر 8 سال است. دانشجوياني كه بيش از سقف مجاز تعيين شده ادامه تحصيل دهند، غايب شناخته مي شوند.

دريافت معافيت تحصيلي براي هر مقطع يكبار امكان پذير است و حداكثر نيز تا زمان اخذ مدرك تحصيلي دكتري صادر مي شود.

معافيت تحصيلي طلاب حوزه هاي علميه

مشمولان غيرديپلم كه قبل از ورود به سن مشموليت در سن 19 سالگي در حوزه هاي علميه مشغول به تحصيل هستند، مي توانند حداكثر تا سن 24 سالگي دوره مقدمات را طي كنند و از معافيت تحصيلي برخوردار شوند.

دسته اي از مشمولان كه در دوره دبيرستان ترك تحصيل كرده اند تا مدت يك سال پس از معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي، مي توانند در حوزه علميه مشغول به تحصيل شوند و در صورتي كه دوره مقدماتي را حداكثر تا سن 24 سالگي به پايان برسانند، از معافيت تحصيلي بهره مند مي گردند. برخورداري از معافيت تحصيلي در مقاطع بالاتر از مقدمات در حوزه هاي علميه، مشروط به نداشتن غيب است.

چگونگي ادامه تحصيل مشمولان در خارج از كشور | معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

ادامه تحصيل دانشجويان در خارج از كشور با توجه به چند مورد امكان پذير است :

  • اجراي مصوبات مربوط به نخبگان و استعداد هاي برتر
  • قوانين مرتبط به تامين اعضاي هيئت علمي
  • قانون اعزام دانشجو به خارج از كشور 
  • معافيت دانش آموزي
  • معافيت دانشجويي

قانون ادامه تحصيل نخبگان

نخبگان در صورتي كه به بنياد ملي نخبگان معرفي شوند، مجاز به خروج از كشور و ادامه تحصيل هستند. نخبگاني هم كه با دريافت موافقت پروژه هاي تحقيقاتي خود را در بنياد نخبگان نيروهاي مسلح انتخاب كرده اند، فقط با دريافت مجوز از اين بنياد مجاز به خروج از كشور هستند.

افزايش سنوات مجاز تحصيل | معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

دانشجوياني كه مشمول نظام وظيفه عمومي هستند و نمي توانند در سنوات مجاز تحصيل، فارغ التحصيل شوند. براي ادامه تحصيل نياز دارند تا با تصويب كميسيون موارد خاص دانشگاه، درخواست افزايش سنوات خود را ثبت كنند.

مشخص است كه اگر دانشجويان در اين مرحله مشمول باشند و مجوز لازم را نداشته باشند، جزو غايبين به شمار مي روند و نمي توانند ادامه تحصيل دهند. همينطور سنوات ارفاقي از سوي پليس +10 صادر مي گردد.

دانشجويان مشمول در كل دوران تحصيل از مقطع كارداني و دكتري، يكبار مي توانند انصراف دهند و با تغيير رشته معافيت تحصيلي جديد را دريافت كنند. مدت تحصيل رشته و مقطع قبلي جزو سنوات رشته و مقطع رشته جديد به شمار نمي رود. 

 

 

مشاوره معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

دسته اي از دانشجويان كه پس از اتمام سنوات اوليه، فارغ التحصيل نشوند؛ لازم است حداكثر تا سه ماه پس از اتمام سنوات اوليه خود، به دفاتر خدمات الكترونيكي انتظامي (پليس + 10) مراجعه كنند و درخواست خود را با عنوان اخذ سنوات ارفاقي ثبت كنند.

در صورتي كه دانشجو در ترم اول سنوات ارفاقي موفق به گذراندن واحدهاي باقي  مانده خود نشود، در صورتي با ادامه تحصيل او در ترم دوم موافقت مي شود كه تعداد واحد هاي درسي مشخصي را در ترم اول با شرط معدل معيني سپري كرده باشد كه تعداد اين واحد هاي پاس شده در مقاطع مختلف متفاوت خواهد بود.

در صورتي كه در رابطه با معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي ابهاماتي برايتان وجود دارد، مي توانيد از خدمات مشاوره تحصيلي تلفني مركز مشاوره تحصيلي دانتل استفاده كنيد و برترين مشاوران تحصيلي در كشور در ارتباط باشيد و راهنمايي هاي لازم را دريافت كنيد.

 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 02191005066 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

دريافت معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي در مقطع ديپلم تا چه زماني امكان پذير است؟

افرادي كه پس از ورود به سن مشموليت فارغ‌التحصيل مي شوند، تا يك سال فرصت دارند كه وضعيت خدمت سربازي خود را مشخص كنند.

آيا دانشجويان اخراجي مي توانند از معافيت تحصيلي استفاده كنند؟

خير، دانشجويان اخراجي تا پايان خدمت و يا تا زمان اخذ معافيت دائم، مجاز به ادامه تحصيل و دريافت معافيت تحصيلي نخواهند بود.

آيا دانشجوياني كه از سنوات ارفاقي فارغ التحصيلي استفاده مي كنند، مي توانند از مهلت معرفي استفاده كنند ؟

بله، اين دسته از دانشجويان نيز براي معرفي يكسال مهلت خواهند داشت و در صورت پذيرش در مقاطع بالاتر نيز از معافيت تحصيلي برخوردار هستند.

منبع: معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/27  ] [ ۱۶ ] [ duntelco1 ] [ ]

معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي از دغدغه هاي دانش آموزان و دانشجوياني است كه مشمول خدمت نظام وظيفه هستند و مي خواهند بدانند پس از فارغ التحصيل شدن در هر مقطع تا چه مدت فرصت دارند تا براي ادامه تحصيل اقدام كنند و يا براي رفتن به خدمت سربازي خودشان را آماده كنند. از همين رو قصد داريم در ادامه جزئيات بيشتري از معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي را ارائه دهيم.

منبع: معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

بر اساس قوانين نظام وظيفه، آقايان نمي توانند به طور همزمان به تحصيل و همينطور خدمت سربازي بپردازند. بنابراين دانش آموزان و دانشجويان پس از رسيدن به سن 18 سالگي تمام، لازم است كه وضعيت سربازي خود را مشخص كنند. 

فارغ التحصيلان در مقطع ديپلم و بالاتر، مي توانند تاريخ اعزام به خدمت سربازي خود را تا يك سال به تعويق بياندازند اما پس از يكسال در صورتي كه ادامه تحصيل ندهند، بايد براي انجام خدمت سربازي اعزام گردند. بر اساس قوانين و مقررات سازمان وظيفه عمومي ناجا، آقاياني كه قصد ادامه تحصيل در هر مقطع دانشگاهي را دارند، لازم است كه مجوز ادامه تحصيل داشته باشند و به عبارتي اگر اقدام به دريافت معافيت تحصيلي نكنند، به منزله غيبت خواهد بود. در نظر داشته باشيد كه مهلت معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي، حداكثر يك سال پس از فارغ التحصيلي، انصراف و يا اخراج از تحصيل است.

 

بخوانيد: ثبت نام كنكور  

 

مدت زمان معرفي به نظام وظيفه پس از فارغ التحصيلي

افرادي كه به سن مشموليت اعزام به خدمت سربازي رسيده اند، لازم است براي رفتن به سربازي اعزام شوند تا غيبت نخورند. فرد مشمولي كه در حال درس خواندن است، با گرفتن معافيت تحصيلي مي تواند خدمت سربازي خود را به تعويق بياندازد و در صوررت پايان دوره تحصيل معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي تا ۱ سال بايد اقدام كنند.

براي جلوگيري از غيبت خوردن، فرد بايد پس از رسيدن به سن 18 سالگي تمام، طي مدت زمان 6 ماه براي اعزام به خدمت به پليس +10 مراجعه نمايد. همينطور افرادي كه پس از رسيدن به سن مشموليت، ترك تحصيل كرده اند و يا از تحصيل انصراف داده اند، تا يك سال فرصت دارند تا خودشان را معرفي كنند و غيبت نخورند.

حداكثر مدت استفاده از معافيت هاي تحصيلي براي مقاطع مختلف

آقايان در سنين مشموليت و پس از فارغ التحصيلي در مقاطع مختلف، چندين سال فرصت خواهند داشت تا از معافيت تحصيلي استفاده كنند. در جدول زير به سنوات مجاز براي هر مقطع تحصيلي جهت دريافت معافيت تحصيلي اشاره كرده ايم:

سنوات تحصيلي مجاز براي هر مقطع تحصيلي
مقطع تحصيلي سنوات تحصيلي مجاز براي اين مقطع تحصيلي
دانش آموزان (پايه تحصيلي ديپلم) حداكثر تا سن 20 سالگي تمام
مقطع كارداني حداكثر 2 سال و نيم
مقطع  كارشناسي ناپيوسته حداكثر 3 سال
مقطع كارشناسي ارشد ناپيوسته حداكثر 3 سال
مقطع كارشناسي پيوسته حداكثر 5 سال
مقطع كارشناسي ارشد پيوسته حداكثر 6 سال
مقطع دكتراي تخصصي حداكثر 6 سال
مقطع دكتراي پزشكي پيوسته حداكثر 8 سال

همينطور افرادي كه پس از ورود به سن مشموليت فارغ التحصيل مي شوند، مدت زمان معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي تا يك سال مي باشد و پس از آن بايد وضعيت خدمت سربازي خود را مشخص كنند. در صورتي كه مشمولان نظام وظيفه بعد از يك سال خود را معرفي نكرده باشند و بيش از سه ماه از مدت يك ساله آن ها گذشته باشد، شش ماه اضافه خدمات را بايد طي كنند.

دسته اي از متقاضيان كه در خارج از كشور مشغول تحصيل مي باشند، پس از رسيدن به سن مشموليت، تا 6 ماه فرصت دارند تا اقدام به اخذ معافيت تحصيلي دارند.

 

 

معافيت تحصيلي دانشجويان

مشمولان فارغ التحصيل با مدرك ديپلم كه غيرغايب هستند و بر اساس مقررات وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و همينطور وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي و همينطور دانشگاه آزاد، در يكي از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي مورد تائيد وزارت خانه ها پذيرفته شده اند، تا پايان سقف تعيين شده براي هر مقطع داراي معافيت تحصيلي خواهند بود.

پيش تر نيز اشاره كرديم كه سنوات مجاز براي مقطع كارداني 2 سال و نيم، براي مقطع تحصيلي كارشناسي ناپيوسته و كارشناسي ارشد ناپيوسته، 3 سال، براي مقطع دكتري ناپيوسته حداكثر 6 سال، براي دوره كارشناسي پيوسته حداكثر 5 سال و براي دوره دكتري حرفه اي حداكثر 8 سال است. دانشجوياني كه بيش از سقف مجاز تعيين شده ادامه تحصيل دهند، غايب شناخته مي شوند.

دريافت معافيت تحصيلي براي هر مقطع يكبار امكان پذير است و حداكثر نيز تا زمان اخذ مدرك تحصيلي دكتري صادر مي شود.

معافيت تحصيلي طلاب حوزه هاي علميه

مشمولان غيرديپلم كه قبل از ورود به سن مشموليت در سن 19 سالگي در حوزه هاي علميه مشغول به تحصيل هستند، مي توانند حداكثر تا سن 24 سالگي دوره مقدمات را طي كنند و از معافيت تحصيلي برخوردار شوند.

دسته اي از مشمولان كه در دوره دبيرستان ترك تحصيل كرده اند تا مدت يك سال پس از معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي، مي توانند در حوزه علميه مشغول به تحصيل شوند و در صورتي كه دوره مقدماتي را حداكثر تا سن 24 سالگي به پايان برسانند، از معافيت تحصيلي بهره مند مي گردند. برخورداري از معافيت تحصيلي در مقاطع بالاتر از مقدمات در حوزه هاي علميه، مشروط به نداشتن غيب است.

چگونگي ادامه تحصيل مشمولان در خارج از كشور | معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

ادامه تحصيل دانشجويان در خارج از كشور با توجه به چند مورد امكان پذير است :

  • اجراي مصوبات مربوط به نخبگان و استعداد هاي برتر
  • قوانين مرتبط به تامين اعضاي هيئت علمي
  • قانون اعزام دانشجو به خارج از كشور 
  • معافيت دانش آموزي
  • معافيت دانشجويي

قانون ادامه تحصيل نخبگان

نخبگان در صورتي كه به بنياد ملي نخبگان معرفي شوند، مجاز به خروج از كشور و ادامه تحصيل هستند. نخبگاني هم كه با دريافت موافقت پروژه هاي تحقيقاتي خود را در بنياد نخبگان نيروهاي مسلح انتخاب كرده اند، فقط با دريافت مجوز از اين بنياد مجاز به خروج از كشور هستند.

افزايش سنوات مجاز تحصيل | معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

دانشجوياني كه مشمول نظام وظيفه عمومي هستند و نمي توانند در سنوات مجاز تحصيل، فارغ التحصيل شوند. براي ادامه تحصيل نياز دارند تا با تصويب كميسيون موارد خاص دانشگاه، درخواست افزايش سنوات خود را ثبت كنند.

مشخص است كه اگر دانشجويان در اين مرحله مشمول باشند و مجوز لازم را نداشته باشند، جزو غايبين به شمار مي روند و نمي توانند ادامه تحصيل دهند. همينطور سنوات ارفاقي از سوي پليس +10 صادر مي گردد.

دانشجويان مشمول در كل دوران تحصيل از مقطع كارداني و دكتري، يكبار مي توانند انصراف دهند و با تغيير رشته معافيت تحصيلي جديد را دريافت كنند. مدت تحصيل رشته و مقطع قبلي جزو سنوات رشته و مقطع رشته جديد به شمار نمي رود. 

 

 

مشاوره معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

دسته اي از دانشجويان كه پس از اتمام سنوات اوليه، فارغ التحصيل نشوند؛ لازم است حداكثر تا سه ماه پس از اتمام سنوات اوليه خود، به دفاتر خدمات الكترونيكي انتظامي (پليس + 10) مراجعه كنند و درخواست خود را با عنوان اخذ سنوات ارفاقي ثبت كنند.

در صورتي كه دانشجو در ترم اول سنوات ارفاقي موفق به گذراندن واحدهاي باقي  مانده خود نشود، در صورتي با ادامه تحصيل او در ترم دوم موافقت مي شود كه تعداد واحد هاي درسي مشخصي را در ترم اول با شرط معدل معيني سپري كرده باشد كه تعداد اين واحد هاي پاس شده در مقاطع مختلف متفاوت خواهد بود.

در صورتي كه در رابطه با معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي ابهاماتي برايتان وجود دارد، مي توانيد از خدمات مشاوره تحصيلي تلفني مركز مشاوره تحصيلي دانتل استفاده كنيد و برترين مشاوران تحصيلي در كشور در ارتباط باشيد و راهنمايي هاي لازم را دريافت كنيد.

 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 02191005066 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

دريافت معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي در مقطع ديپلم تا چه زماني امكان پذير است؟

افرادي كه پس از ورود به سن مشموليت فارغ‌التحصيل مي شوند، تا يك سال فرصت دارند كه وضعيت خدمت سربازي خود را مشخص كنند.

آيا دانشجويان اخراجي مي توانند از معافيت تحصيلي استفاده كنند؟

خير، دانشجويان اخراجي تا پايان خدمت و يا تا زمان اخذ معافيت دائم، مجاز به ادامه تحصيل و دريافت معافيت تحصيلي نخواهند بود.

آيا دانشجوياني كه از سنوات ارفاقي فارغ التحصيلي استفاده مي كنند، مي توانند از مهلت معرفي استفاده كنند ؟

بله، اين دسته از دانشجويان نيز براي معرفي يكسال مهلت خواهند داشت و در صورت پذيرش در مقاطع بالاتر نيز از معافيت تحصيلي برخوردار هستند.

منبع: معافيت تحصيلي بعد از فارغ التحصيلي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/27  ] [ ۱۶ ] [ duntelco1 ] [ ]

معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي به چه صورت مي باشد؟ آقايان با تمام شدن سن 18 سالگي، مشمول خدمت سربازي مي شوند و در صورتي كه قصد ادامه تحصيل نداشته باشند بايد خود را براي اعزام به خدمت آماده كنند. اغلب آقايان در اين سن تصميم به ادامه تحصيل مي گيرند و گاهي نيز اين مسير را جهت به تعويق انداختن خدمت سربازي انتخاب مي كنند. برخي از افراد پس از ورود به دانشگاه ممكن است از تحصيل انصراف دهند و سوالي كه برايشان وجود دارد اين است كه تكليف خدمت سربازي چه مي شود. جهت اطلاع از شرايط معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي تا انتهاي اين مقاله همراه ما باشيد.

منبع: شرايط معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي

معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي

زماني كه پسران به سن 18 سالگي مي رسند در دوراهي ادامه تحصيل و رفتن به خدمت سربازي بايد يكي را انتخاب كنند. رفتن به دانشگاه نيازمند دريافت معافيت تحصيلي است كه در هر مقطع قوانين مخصوص به خود را دارد.

آن دسته از دانشجويان آقا كه مشمول خدمت سربازي هستد كه در دانشگاه پذيرفته شده و به دلايل محتلف از مقطع خود انصراف داده اند. براي تحيصل مجدد 

متقاضيان در صورتي كه قصد دارند با دريافت معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي به همان مقطع، همان رشته در دانشگاه قبلي خود بازگردند، بايد داراي يكي از شرايط زير باشند:

  • اعزام نشدن به خدمت سربازي
  • دريافت موافقت كميسيون موارد خاص دانشگاه ها 

براي اطلاع از نحوه ثبت نام كنكور سراسري مقاله زير را حتما مطالعه نماييد.

 

 

شرايط ادامه تحصيل مجدد مشمولان انصرافي از دانشگاه ها

دانشجوياني كه از دانشگاه محل تحصيل خود انصراف داده اند در صورتي كه پس از انصراف از تحصيل در سن مشموليت قرار داشته باشند؛ اگر براي بار اول اقدام به انصراف از محل تحصيل خود كرده باشند و بيش از يكسال از آن سپري نشده باشند، مجاز هستند مجدد در همان مقطع قبلي يا مقطع پايين تر با دريافت معافيت تحصيلي به دانشگاه بازگردند.

دانشجوياني كه در ابتدا در رشته مورد نظر خود وارد دانشگاه شده اند اما پس از مدتي پشيمان شده و انصراف داده اند؛ در صورت داشتن شرايط زير مي توانند با اخذ مجدد معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي ، مجدد به تحصيل بازگردند.

✅ انصراف از دانشگاه براي بار اول انجام شده باشد. 

✅ فرد از دانشگاه اخراج نشده باشد.

✅ انصراف در سنوات مجاز و قبل از سنوات ارفاقي انجام شده باشد.

✅ از تاريخ انصراف بيش از يكسال نگذشته باشد.

✅ فرد پس از انصراف از دانشگاه مدرك معادل پايين تر را دريافت نكرده باشد. 

آيا دانشجويان اخراجي اجازه استفاده از معافيت تحصيلي مجدد دارند؟

دسته اي از دانشجويان كه به دلايل مختلفي از جمله به اتمام نرساندن دوره تحصيلي خود، از دانشگاه محل تحصيل‌شان اخراج مي شوند، بايستي مقدمات اعزام به خدمت سربازي خود را انجام دهند و تا پايان خدمت سربازي مجاز به ادامه تحصيل نمي باشند. 

مدت زمان معرفي به نظام وظيفه بعد از انصراف از دانشگاه

تمامي آقايان با دريافت معافيت تحصيلي در سن 18 سالگي تا زماني كه به صورت پيوسته در حال تحصيل باشند، از اعزام به خدمت سربازي معاف هستند؛ اما در صورتي كه در اين ميان اقدام به انصراف از تحصيل بكنند شرايط متفاوت تري براي آن ها وجود دارد.

دانشجويان انصرافي از دانشگاه به مدت يكسال فرصت دارند تا وضعيت بازگشت به تحصيل با معافيت تحصيلي و يا آماده شدن براي رفتن به خدمت سربازي را مشخص كنند. لازم است اشاره كنيم كه هر دانشجوي انصرافي مجاز است فقط يكبار معافيت تحصيلي خود را تمديد كند. 

بنابراين مدت زمان معرفي به نظام وظيفه بعد از انصراف از دانشگاه، يك سال مي باشد. به اين معني كه دانشجوياني كه براي بار اول از دانشگاه انصراف مي دهند، همانند دانشجويان فارغ التحصيل مي توانند در طول اين يكسال براي بازگشت به تحصيل و يا خدمت سربازي تصميم گيري كنند.

شرايط انصراف از دانشگاه و سربازي براي ادامه تحصيل

بسياري از دانشجويان آقا به دليل علاقه نداشتن به رشته تحصيلي خود از تحصيل انصراف مي دهند؛ اما اگر اين دسته از افراد تمايل به ادامه تحصيل داشته باشند و معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي را اخذ نمايند. براي اينكه مشمول غيبت خدمت سربازي نشوند بايد به موقع اقدامات لازم را انجام دهند.

  • اگر جزو دانشجويان انصرافي هستيد و قصد داريد مجدد در رشته ديگري وارد دانشگاه شويد؛ بايد در نظر داشته باشيد كه فقط يكسال ديگر زمان داريد. بنابراين بايد قبل از اتمام يكسال پس از انصراف شما از دانشگاه، در كنكور شركت كرده و يا در رشته هاي بدون كنكور وارد دانشگاه شويد.
  • انصراف شما نبايد در مدت سنوات ارفاقي ثبت شده باشد و در صورتي امكان بازگشت به تحصيل پس از انصراف وجود دارد كه قبل از اتمام سنوات تحصيلي انصراف داده باشيد.

لازم است اشاره كنيم كه دانشجوياني كه انصراف مي دهند و برنامه اي جهت ادامه تحصيل خود ندارند، بهتر است ظرف مدت يكسال خود را براي اعزام به خدمت سربازي معرفي كنند تا مشمول غيبت نشوند.

 

بخوانيد: كد نظام وظيفه

 

تمديد معافيت تحصيلي براي دانشجويان انصرافي و ديگر دانشجويان

شرايط خدمت سربازي و استفاده از معافيت تحصيلي انصرافي براي دانشجوياني كه براي بار اول از تحصيل خود در دانشگاه انصراف داده اند، مشابه با دانشجويان فارغ التحصيلان مي باشد. افرادي كه طي سنوات مجاز خود تحصيل كرده باشند مي توانند از تمديد معافيت تحصيلي استفاده كنند. در ادامه به سنوات مجاز جهت ادامه تحصيل با معافيت تحصيلي اشاره كرده ايم:

مقطع تحصيلي سنوات مجاز
دكتراي پزشكي 8 سال
كارشناسي ارشد پيوسته 6 سال
دكتراي تخصصي 6 سال
كارشناسي ناپيوسته 3 سال
كارشناسي 5 سال
كارشناسي ارشد ناپيوسته 3 سال
كارداني 2.5 سال

شرايط دانشجوياني كه دوبار از تحصيل انصراف مي دهند براي نظام وظيفه چگونه است؟

همانطور كه چندين بار اشاره كرديم دانشجويان آقا در صورتي كه براي بار اول از دانشگاه انصراف داده باشند مجاز به بازگشت به تحصيل تا يكسال مي باشند. 

طي سال هاي اخير برخي از دانشجويان به اين قانون اعتراض كرده اند و آن را غيرمنطقي دانسته اند، به همين دليل قانون ” استفاده از معافيت تحصيلي در مقطع براي يكبار ” مورد بررسي قرار گرفت اما هنور تغييراتي در آن صورت نگرفته است. بنابراين دانشجوياني كه براي بار دوم از تحصيل انصراف مي دهند بايد خود را آماده خدمت سربازي كنند و پس از دريافت كارت پايان خدمت مجدد در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود به تحصيل بپردازند.

 

 

معافيت تحصيلي دانشجوي انصرافي خارج از كشور

دانشجوياني كه در دانشگاه هاي خارج از كشور در حال تحصيل هستند، در صورتي كه به صورت پيوسته به تحصيل خود ادامه دهند از معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي برخوردار مي باشند. در صورتي كه اين دسته از دانشجويان از دانشگاه محل تحصيل خود انصراف دهند بايد ظرف مدت يكسال سال وضعيت تحصيل مجدد و يا خدمت سربازي را مشخص نمايند.

دانشجويان انصرافي خارج از كشور كه تمايل دارند پس از انصراف براي خدمت سربازي آماده شوند بايد در زمان كم تر از يكسال از انصراف، خود را به سفارت يا نمايندگي جمهوري اسلامي ايران در كشور مقصد معرفي نمايند.

مشاوره معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي

يكي از نگراني هايي كه همواره براي دانشجويان آقا وجود دارد رفتن به خدمت سربازي و مشمول غيبت نشدن است. خوشبختانه شرايطي كه براي دانشجويان انصرافي وجود دارد سختگيرانه نيست و مشابه با قوانين فارغ التحصيلان مي باشد. 

در صورتي كه پيرامون دريافت معافيت تحصيلي انصرافي سوالات بيشتري داريد؛ مي توانيد با استفاده از خدمات مشاوره تحصيلي تلفني دانتل با مشاوران برتر مجموعه در ارتباط باشيد و از راهنمايي هاي دقيق و مفيد در كم ترين زمان ممكن برخوردار شويد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 91005066-021 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول 

شرايط دريافت معافيت تحصيلي براي دانشجويان انصرافي به چه صورت است؟

شرايط براي دانشجويان انصرافي در متن مقاله فوق بررسي گرديد. 

دانشجويان انصرافي تا چه مدت زماني مي توانند براي دريافت معافيت تحصيلي اقدام كنند؟

دانشجويان انصرافي مجاز هستند ظرف مدت يكسال جهت ادامه تحصيل و معافيت تحصيلي اقدام كنند.

آيا امكان دريافت معافيت تحصيلي براي دانشجوياني كه براي بار دوم انصراف داده اند نيز وجود دارد؟

خير، دانشجوياني كه براي بار دوم از تحصيل انصراف داده اند؛ بايد خود را براي رفتن به خدمت سربازي آماده كنند.

منبع: شرايط معافيت تحصيلي دانشجويان انصرافي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/25  ] [ ۱۵ ] [ duntelco1 ] [ ]

خدمت سربازي يكي از مهمترين دوره‌ها براي آقايان است كه در هر بازه زماني از زندگي خود مي‌بايست وضعيت مشخصي نسبت به آن داشته باشند. سن قانوني آقايان براي اعزام به خدمت سربازي پايان 18 سالگي است. بدين ترتيب هر پسري با رسيدن به سن قانوني مي‌بايست نسبت به تعيين وضعيت نظام وظيفه خود اقدام كند. از طرفي ممكن است پسران در اين بازه سني مشغول به تحصيل باشند. با توجه به اينكه امكان انجام خدمت سربازي و تحصيل به صورت همزمان وجود ندارد، بحث معافيت تحصيلي پيش مي‌آيد. معافيت تحصيلي مهلتي محدود است كه براي پسران جهت ادامه تحصيل آنان درنظر گرفته مي‌شود. در اين مقاله شرايط و مدارك گرفتن و نحوه دريافت معافيت تحصيلي 99 شرح داده شده است.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه دريافت معافيت تحصيلي 99 مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 02126295595 تماس بگيريد.

منبع: دريافت معافيت تحصيلي 99

امتیاز:
بازدید: 16
برچسب:
:
[ 1399/9/11  ] [ ۲۰ ] [ duntelco1 ] [ ]

معافيت تحصيلي هميشه براي آقايانِ دانشجو دغدغه بوده است. زيرا در صورت رعايت نكردن قوانين معافيت تحصيلي، امكان ادامه تحصيل وجود ندارد. معافيت تحصيلي دكتري در صورتي شامل حال داوطلبان دوره دكتري تخصصي و دكتراي پزشكي پيوسته مي شود كه شرايط معافيت تحصيلي را داشته باشند.همچنين گرفتن معافيت تحصيلي به صورت قانوني مراحلي دارد كه در ادامه براي شما توضيح مي دهيم.

براي دريافت مشاوره در زمينه معافيت تحصيلي دكتري مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 02126295595 تماس بگيريد.

منبع: معافيت تحصيلي دكتري

امتیاز:
بازدید: 39
برچسب:
:
[ 1399/6/5  ] [ ۱۳ ] [ duntelco1 ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب